Your Nav Bar Here

19.4.15

Ostepizza med chorizo, rucola og parmesan

Det her er endnu en i min lange rejse mod den perfekte LCHF-pizza. Bunden var ganske udmærket, lidt tykkere end nogle andre bunde jeg har lavet, og så var den rigtig lækker i smagen. Desuden var den vildt let at lave, da der ikke skal smeltes eller kværnes noget som helst før den laves. Det der dog virkelig gør den her pizza til ren luksus, er det friske fyld ovenpå den bagte pizza. Perfekt til en hyggelig aften for to, hvad end det så er en god veninde, en sød kæreste eller ens mor. Sidstnævnte lavede jeg denne pizza til for nylig :)


Ostepizza med chorizo, rucola og parmesan:
Dej:
1 ps mozzarella
4 æg
1 dl pofiber
½ tsk salt
½ tsk oregano

Bagt fyld:
1 lille dåse tomatpuré
1 stor klump frisk mozzarella
6 store tynde skiver chorizo eller parmaskinke

Frisk fyld:
1 bakke rucola
1 håndfuld små tomater
Frisk parmesan

Ingredienserne til dejen blandes grundigt sammen i en skål og bredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Denne sættes nu i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Derefter tages bunden ud og smøres med tomatpuré. Den friske mozzarella skæres i tynde skiver og fordeles over bunden, du kan evt. spæde op med lidt revet ost, hvis du synes der skal mere til. Øverst lægges de store skiver chorizo eller parmaskinke. Pizzaen får nu endnu 10 min. i ovnen.

Imens gøres fyldet klar. Rucolaen skylles grundigt, tomaterne skæres i halve og den friske parmesan skæres i tynde flager på et mandolinjern. Når pizzaen er færdig i ovnen fordeles rucola, tomater og parmesan på toppen, og så er den klar til servering. Den smager i øvrigt også glimrende kold dagen efter.

0 kommentarer:

Send en kommentar