Kerneboller
8 stk
50 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
25 g græskarkerner
25 g fiberhusk
25 g kokosfiber
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,5 spsk sukrin gold
3 æg
125 g creme fraiche
1 dl vand
1/2 lime
50 g smeltet smør
æg til pensling
Sesamfrø, solsikke- og græskarkerner køres til mel i en minihakker. Efterfølgende blandes de i en skål med fiberhusk, kokosfiber, bagepulver, salt og sukrin. I en anden skål blandes de våde ting; æg, creme fraiche, vand, lime og det smeltede smør. De våde ting blandes nu grundigt med de tørre. Lad dejen hvile 5-10 min., så den samler sig lidt. Den skal stadig være fugtig. Sæt ovnen på 160 grader varmluft.
Når dejen har hvilet formes den til 8 boller. De kan ikke rigtig trilles, men formes direkte på pladen. Bollerne pensles med æg, og bages ca. ½ time. Hold øje med dem undervejs, så ikke de får for meget.
Server med tandsmør og ost :)
æg til pensling
Sesamfrø, solsikke- og græskarkerner køres til mel i en minihakker. Efterfølgende blandes de i en skål med fiberhusk, kokosfiber, bagepulver, salt og sukrin. I en anden skål blandes de våde ting; æg, creme fraiche, vand, lime og det smeltede smør. De våde ting blandes nu grundigt med de tørre. Lad dejen hvile 5-10 min., så den samler sig lidt. Den skal stadig være fugtig. Sæt ovnen på 160 grader varmluft.
Når dejen har hvilet formes den til 8 boller. De kan ikke rigtig trilles, men formes direkte på pladen. Bollerne pensles med æg, og bages ca. ½ time. Hold øje med dem undervejs, så ikke de får for meget.
Server med tandsmør og ost :)
1 kommentarer:
Er glad for at se, du har fundet frem til min opskrift på mine weekendboller. Det er også en opskrift, der er super populær på min side :-)
Send en kommentar