Citronfromage
til ca. 6 pers.
4 pasteuriserede æg
100 g sukrin (melis)
4 blade husblas eller 2 tsk gelatinepulver i 2 spsk vand
Skal af 1 citron, saft fra 2
2 dl fløde
Jeg har benyttet sukrin melis for at sikre mig, det ikke knaste. Men jeg er sikker på andet sukrin sagtens kan benyttes.
Husblas lægges i blød i koldt vand, eller gelatinepulveret blandes op i 2 spsk vand. Æg og sukrin piskes luftigt. Hvis du benytter husblas kræmmes den fri af det værste overskydende vand, og lægges i en gryde. Hvis du benytter gelatinepulver hældes blandingen i gryden. Når husblas/gelatine er smeltet, tages den af varmen og saften af de to citroner presses i gryden, sammen med skallen af den ene. Vær sikker på blandingen er kølet af, før du under piskning hælder husblas/gelatine/citron-blandingen i æggemassen i en tynd stråle. Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen. Anret i en stor skål eller som portionsanretninger og sæt på køl i minimum et par timer. Server med flødeskum.
Jeg har benyttet sukrin melis for at sikre mig, det ikke knaste. Men jeg er sikker på andet sukrin sagtens kan benyttes.
Husblas lægges i blød i koldt vand, eller gelatinepulveret blandes op i 2 spsk vand. Æg og sukrin piskes luftigt. Hvis du benytter husblas kræmmes den fri af det værste overskydende vand, og lægges i en gryde. Hvis du benytter gelatinepulver hældes blandingen i gryden. Når husblas/gelatine er smeltet, tages den af varmen og saften af de to citroner presses i gryden, sammen med skallen af den ene. Vær sikker på blandingen er kølet af, før du under piskning hælder husblas/gelatine/citron-blandingen i æggemassen i en tynd stråle. Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen. Anret i en stor skål eller som portionsanretninger og sæt på køl i minimum et par timer. Server med flødeskum.
0 kommentarer:
Send en kommentar