Mørbradbøffer i fad
til 2 pers.
1 svinemørbrad
3 løg
1/4 l fløde
smør
salt og peber
Løgene skæres ud i ringe, og brunes i rigeligt smør på en pande. Imens renses mørbraden for sener og skæres i bøffer af ca. et par centimeters tykkelse. Bøfferne bankes og drysses med salt og peber. Når løgene er brunede hældes de over i et ildfast fad, som holdes varmt i ovnen ved ca. 100 grader (kan også fint komme med i ovnen ved fx 200 grader med tilbehøret uden jeg synes det tager skade af det). Bøfferne steges nu ved god varme og igen med masser af smør, ca. 3-4 min. på hver side. Hvis de er meget tynde skal de have endnu mindre, så hold øje med dem undervejs. Når bøfferne er færdigstegte lægges de i fadet med løgene i ovnen.
Sovsen laves med det smør man har stegt i (put evt. lidt mere i, så bunden af panden ca. er dækket). Når det er godt varmt hældes fløden på, og den koges ind under omrøring. Pas på det ikke brænder på. Sovsen smages til med salt og peber og hældes derefter over fadet med løg og bøffer, og det hele vendes godt rundt.
Server evt. med grønne bønner og bacon i ovnen. Velbekomme!
0 kommentarer:
Send en kommentar