Det er slet ikke så svært at lave nogle af de lækre klassiske retter på LCHF-manér, det kræver blot nogle få justeringer. Her har jeg begivet mig ud i en dejlig boller i karry med fintsnittet hvidkål.
Boller i karrytil 2 pers.
Kødboller:
500 g hakket svinekød
1 æg
1 dl fløde
1 revet løg
1 tsk karry
Salt og peber
Salt og peber
1/2 tsk husk
1/4 dl fibrex
2 hønsebouillontern
Bland alle ingredienser, bortset fra bouillonternene, godt sammen til fars. Lad det trække lidt i køleskabet, mens du får vandet i kog. Fyld en gryde godt op med vand og put bouillonternene deri.
Form farsen til kødboller og kog dem i 15-20 minutter, til de er tilberedt hele vejen igennem. Fisk bollerne op med en pastaske og gem 1 dl af kogevandet til sovsen.
Sovs:
En god skive smør
1/2 hakket løg
1-2 spsk karry
1 dl kogevand
1/2 liter fløde
Salt og peber
Smelt smør med karry i en gryde, steg løgene klare heri. Tilsæt kogevand og fløden og lad det koge, til sovsen bliver tyk. Det tager ca. et kvarter. Smag til med salt, peber og evt. mere karry
Server med fintsnittet hvidkål, det er lækrere end det lyder!
0 kommentarer:
Send en kommentar