Your Nav Bar Here

19.10.14

Luftig chokolademousse

Denne opskrift er faktisk stort set den samme som denne, men den her er mere luftig og lækker, fordi jeg har tilføjet en æggehvide. Den anden er også super lækker og tung, men nogle gange har man måske mere lyst til en luftig frisk mousse.

Chokomousse
til 2 pers.

2 æggeblommer
1 æggehvide
2 spsk sukrin gold
lidt vanillepulver
1½ dl fløde
75 g mørk chokolade
evt. ekstra fløde og friske bær på toppen

Chokoladen smeltes over vandbad. Imens piskes æggeblommerne hvide med sukrin gold og vanille. Æggehviden piskes helt stiv i en anden skål, pas på der ikke kommer noget blomme eller andet med, så kan den ikke blive stiv. Fløden piskes i en tredje skål, den skal bare lige blive stiv, pas på den ikke bliver overkørt.

Når chokoladen er kølet lidt af, blandes den i æggemassen. Et par skefulde af flødeskummen røres heri, dette sikrer en blød og ensartet konsistens. Resten af flødeskummet vendes forsigtigt i, og til sidst vendes æggehviden i.

Moussen fordeles i to glas og sættes på køl mindst ½ time. Den bliver bedre når den har stået et par timer, hvis man ellers kan vente så længe! Her har jeg serveret den med flødeskum og frosne hindbær kogt op med lidt sukrin melis.

0 kommentarer:

Send en kommentar