Your Nav Bar Here

15.6.14

Indbagt laks med spidskålssalat

Kæresten kan ikke lide fisk, hvis det altså ikke er paneret eller lavet til fiskefrikadeller. Derfor får vi sjældent fisk herhjemme, medmindre jeg selv laver noget med tun til frokost. Derfor så jeg mit snit til at servere noget fisk, da jeg fik besøg, og denne ret blev derfor nydt en knap så varm sommerdag på altanen med en god veninde.

 
Indbagt laks:
til to pers.

Dej:
200 g revet mozzarella
50 g kværnede mandler
40 g sesammel
1 æg

Fyld:
2 stk laks (ca 225 g)
6 "bolde" frossen spinat
½ dl vand
1 1/2 dl fløde
100 g flødeost
Saft fra en (lille) halv citron
Salt, peber, muskat

Put mozzarella i en ovnfast skål og varm i mikroovnen til det er flydende og har en helt blank overflade. Alternativt kan du smelte osten i en gryde ved lav varme, men pas på det ikke brænder på.

Put resten af ingredienserne i osten og bland til dejen er ensartet. Form dejen til en kugle og del den i to. Disse kugler rulles ud hver for sig, mellem to stykker bagepapir. De skal rulles ud i ovaler.

Nu laves fyldet. Den frosne spinat puttes i en gryde med vandet. Det varmes nu op, til spinaten er helt tøet. Hertil tilføjes fløde, flødeost og citronsaft. Det hele koges nu lidt ind, så det bliver en tyk sovs. Denne smages til med salt, peber og en smule muskatnød.

Laksen skæres i stykker, som fordeles midt på de to stykker dej. Ovenpå laksen fordeles spinatsovsen. Hver pakke lukkes nu forsigtigt, pas på der ikke går hul i dejen. Pakkerne bages nu ca. 20 min. ved 160 grader.

Spidskålssalat:
1/2 spidskål
2 forårsløg
3 radiser
Ca. 2 spsk olivenolie
Saft fra en (lille) halv citron
1/2 dl hakkede mandler

Spidskålen skæres i kvarte og skæres derefter i tynde skiver på et rivejern. Radiserne køres også i tynde skiver på rivejernet. Forårsløgene skæres i tynde ringe. Det hele blandes nu med olivenolie og citronsaft og drysses med de hakkede mandler. Salaten kan evt. også toppes med feta.

0 kommentarer:

Send en kommentar