Your Nav Bar Here

17.3.14

Krydrede kødboller

Nogle dage virker det helt som om, det er ved at blive sommer! Sådan en dag serverede jeg denne tallerken i solskin, der er nemlig ikke noget, der kan få mig i sommerhumør, som tzatziki :)
Krydrede kødboller
ca. 20 stk

500 g hakket okse
500 g hakket kalv/flæsk
2 æg
1 dl parmesan
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
1 frisk chili
½ dusk frisk persille
1½ tsk spidskommen
1½ tsk koriander
1 tsk basilikum
skal af ½ citron

olivenolie til pensling 

Ovnen tændes på 200 grader varmluft. Hvidløget presses, chilien snittes fint og persillen hakkes, hvorefter de røres i farsen med resten af ingredienserne. Farsen formes nu til aflange kødboller eller frikadeller om man vil, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Kødbollerne pensles nu med olivenolie og får ca. 30 min i ovnen.

Her har jeg serveret kødbollerne med en salat af spinat, bagt peberfrugt, feta og pinjekerner, samt en dejlig tzatziki.

0 kommentarer:

Send en kommentar