Your Nav Bar Here

24.11.13

Citronkylling med tzatziki

Tzatziki er noget af det lækreste tilbehør jeg ved, og om sommeren hører det til alle grillmåltider. Her i efteråret synes jeg dog stadig tzatziki passer ind. Her har jeg serveret det til ovnbagte kyllingebryster med citron og peberfrugt, som også er en rigtig klassiker herhjemme. Kyllingen bliver rigtig saftig, og får en skøn smag af citron, som står rigtig godt til den fede tzatziki.

Citronkylling med peberfrugt
til 4 pers

4 kyllingebryster
1 peberfrugt (jeg brugte en halv rød og en halv gul)
1 økologisk citron
olivenolie
salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. Kyllingebrysterne renses og fordeles i et ildfast fad. De pensles med lidt olivenolie og krydres med salt og peber. To skiver citron lægges på hvert stykke, og peberfrugten skæres i strimler og fordeles over fadet.

Giv det hele ca en halv time i ovnen, skær et stykke over, for at se om det er færdigt. I mellemtiden laves tzatzikien klar.


Tzatziki
½ bøtte græsk yoghurt 10 %
3/4 agurk
1½ fed hvidløg
salt og peber

Riv agurken groft og vrid den i et rent viskestykke over vasken. Hæld yoghurten i en skål, pres hvidløget heri, og smag til med salt og peber. Bland agurken i, og lad tzatzikien trække i køleskabet, mens kyllingen bliver færdig.  

0 kommentarer:

Send en kommentar