Your Nav Bar Here

8.11.13

Morgenmad på LCHF

Det kan være lidt svært at variere sin morgenmad på LCHF, så i starten fik vi som regel scrambled eggs og bacon hver dag, med bacon og cocktailpølser til, som dette:
Misforstå mig ikke, det er da super lækkert! Især når man er vant til en morgenmad der er en del mere kedelig, og scrambled eggs plejer at være weekend-mad. Det mætter også rigtig godt, når den laves på fløde, men det bliver lidt ensformigt i længden, og så kan man få brug for lidt fornyelse.

Derfor er jeg begyndt nogle morgener at lave omelet med skinke og ost. Det går rimeligt hurtigt, og smager dejligt!


Omelet med skinke og ost
2 æg
½ dl fløde
en klat smør
2 skiver skinke
2 skiver ost (fx flødehavarti)
evt. oregano

Man kan evt. starte med at stege skinken kort ved høj varme, det er dog ikke alle morgener jeg gør dette, da det går hurtigere hvis man lader være. Det giver dog en dejlig smag og minder lidt mere om toast.

Æg og fløde piskes sammen i en skål. Ved høj varme smeltes smørret, og æggemassen hældes på. Efter et øjeblik skrues ned på lav varme, da omeletten ellers bliver branket udenpå, før den er færdig indeni.
Når overfladen kun lige er fast når du tager i panden, lægges skinke, ost og evt. oregano på i den ene side, og omeletten foldes sammen. Her får den lige lov at stege færdig til osten er smeltet.

Serveres som den er, eller med lidt friskt grønt, fx tomater.


En anden ret, der er blevet en rigtig morgenmadsklassiker her i hjemmet er chiagrøden.
Der er så mange forskellige opskrifter på grøden ude i blogsfæren, men her får i min:

Chiagrød
1 stor portion

2,5 spsk chiafrø
2 tsk sukrin (evt. mere efter smag)
en knivspids vanillepulver
1 lille dåse kokosmærk (165 ml)
1 dl fløde

Grøden gøres klar aftenen før den skal spises. Bland chiafrø, sukrin, vanillepulver og kokosmælk sammen og sæt det i køleskabet. Næste morgen piskes fløden til skum og vendes i. Voila, så er den lækre morgengrød klar. Den kan med fordel serveres med lidt frosne bær, kort varmet i mikroovn med lidt sukrin.

0 kommentarer:

Send en kommentar