Your Nav Bar Here

31.10.13

Chokomousse

Så blev det tid til lidt dessert. Siden jeg er begyndt på LCHF har chokolademoussen været min "go-to"-dessert når vi har haft gæster, fordi det bare er super let og samtidig vildt lækkert at lave. Her kommer min version, pas på I ikke bliver afhængige!


Chokomousse
til 2 pers.

2 æggeblommer
1 spsk sukrin+
lidt vanillepulver
1½ dl fløde
75 g mørk chokolade
evt. ekstra fløde og friske bær på toppen

Chokoladen smeltes over vandbad. Imens piskes æggeblommerne hvide med sukrin+ og vanille. Fløden piskes i en anden skål, den skal bare lige blive stiv, pas på den ikke bliver overkørt.

Når chokoladen er kølet lidt af, blandes den i æggemassen. Et par skefulde af flødeskummen røres heri, dette sikrer en blød og ensartet konsistens. Resten af flødeskummet vendes forsigtigt i.

Moussen fordeles i to glas og sættes på køl mindst ½ time. Den bliver bedre når den har stået et par timer, hvis man ellers kan vente så længe! Den pyntes evt. med flødeskum og friske bær. Især bærene er anbefalelsesværdige, fordi de giver et dejligt syrligt modspil til den ellers lidt tunge mousse.

Kernebrød med squash

Nu har jeg gået og eksperimenteret lidt med det der kernebrød.
Jeg bryder mig ikke rigtig om de brød, der kun indeholder nødder, kerner og æg. Jeg synes de bliver lidt for bastante. Derfor prøvede jeg Xenias brød med gulerødder, som var meget bedre i konsistensen! Jeg synes dog det var lidt sødt, så jeg har lavet min egen version, med squash og lidt andre småændringer. Nu synes jeg det er blevet helt perfekt, og kæresten der elsker rugbrød, spiser det også gladeligt!


Kernebrød med squash
1 revet squash
1 dl valnødder
2 dl hørfrø

2 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner

1 dl sesamfrø
1 dl sesammel
1 dl husk (loppefrøskaller)
3-4 tsk salt
½ dl olivenolie
5 æg

Hørfrøene og den ene deciliter solsikkekerner køres til mel i en minihakker eller kværn (i min minihakker er der dog mange af hørfrøene der forbliver hele). Valnødderne kører kort med eller hakkes ved siden af. Jeg kan bedst lide når det er lidt store stykker.

Det hele blandes sammen i en skål, og fordeles i en rugbrødsform med bagepapir. Du kan evt. drysse nogle kerner på toppen. Bages i ovnen ved 160° varmluft i ca. en time (hvis brødet er højt, skal det have lidt længere).

Opbevar i køleskab, og put evt. halvdelen i fryseren så det holder længere.
º
º
º

Tip: Hvis din form er for stor og du ønsker brødet lidt højere, kan du bare skubbe det ned i den ene ende af formen, og folde bagepapiret lidt op.

27.10.13

Fyldte squash og peberfrugt

Denne opskrift er dejlig let at lave, og enormt velsmagende. Den kommer i hvert fald helt sikkert på menuen herhjemme igen :)



Farseret squash og peberfrugt
Nok til 4 pers.


500 g hakket oksekød
2 squash
3 peberfrugter
1 løg
3 fed hvidløg
2 chili (jeg brugte citron-chili fra eget drivhus)
ca. 300 g friske tomater
1 ds. tomatpuré
koldpresset rapsolie til stegning
2 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 spsk paprika
salt og peber
lidt cayennepeber efter smag
ca. 150-200 g revet mozarella

Hak løg, hvidløg, de friske chilier og én af peberfrugterne. Sauter det hele i olien. De to squash skæres over på langs og udhules. Indmaden hakkes og puttes i gryden, hvor det steger med et par minutter. Kødet brunes med grøntsagerne, dernæst tilsættes de friske tomater samt krydderierne og det får lov at simre ca. et kvarter.


Tænd ovnen på 175°. Tomatpuréen puttes nu i kødsovsen, og får igen lov til at simre et par minutter til det er jævnet. I mellemtiden sættes de udhulede squash på en bageplade, sammen med de to sidste peberfrugter, som også skæres over på langs. Når kødet er klar smages det til, og fordeles derefter i squash og peberfrugter. Disse dækkes nu med den revne ost og gratineres i ovnen ca. 15 min. 
Hvis osten ikke bliver gylden, kan man skrue op på 200° og slå over på varmluft i ca. 5 min mere, men hold øje så de ikke brænder på!

Server med en god klat creme fraiche.

Lidt om mig, og hvorfor jeg har valgt at lave en blog

Først og fremmest: Jeg hedder Frederikke, er 23 år og studerende, og jeg bor i Gentofte med min dejlige kæreste Emil.

For en måneds tid siden begyndte jeg at spise efter LCHF-princippet. Det står for Low Carb High Fat, og det vil i bund og grund sige, at jeg skærer så meget ned på kulhydrater som muligt, og i stedet skruer op for fedtet, da det er her jeg finder min mæthed. Emil følger med et langt stykke hen ad vejen, men vælger dog at spise rugbrød og nogle gange kartofler.

Jeg har valgt at prøve denne livsstil af, fordi jeg ønsker at tabe mig, og jeg med LCHF oplever at være mæt på en anden måde end jeg før har kendt til. Derfor har jeg også lettere ved at stoppe når jeg føler mæthed. Desuden fungerer det bedre for mig at sige 100 % nej til sukker og stivelse, end at sige "kun i små mængder", da jeg så har svært ved at kontrollere det. Sidst men ikke mindst er det bare dejligt at "få lov til" at spise så lækker mad, med god samvittighed :)

Jeg har altid været glad for at lave mad og eksperimentere i køkkenet, men min køkken-kærlighed er virkelig blomstret op i forbindelse med denne livsstilsændring, så nu føler jeg det er på tide at dele den med andre. Jeg håber derfor i kan finde lidt inspiration i de opskrifter jeg løbende vil lægge ud, så vil jeg gøre mit bedste for at komme med nye idéer til nye retter og ændringer til gamle kendinge.