Your Nav Bar Here

21.11.14

Chokocupcakes med creamcheesefrosting

Jeg savner egentlig ikke rigtig at spise kage, men jeg savner virkelig at bage, og hygge mig med at lave gode kager. Derfor har jeg hygget mig med at bage nogle cupcakes, og pyntet dem med lækker frosting. 


Chokocupcakes
3 æg
100 g sukrin gold
1/2 tsk vanillepulver
75 g smør
50 g 80 % chokolade
1 tsk bagepulver
2 tsk kakaopulver
40 g kværnede græskarkerner
1 1/2 spsk fedtreduceret mandelmel
1 1/2 æggehvide (1 bæger)

Smør og chokolade smeltes over vandbad. De 3 hele æg piskes med sukrin gold og vanille. Når smør og choko er smeltet, piskes det i æggemassen. Nu tilføjes først bagepulver og kakao, som piskes ind i dejen, derefter græskarkerner og mandelmel. Til sidst piskes æggehviderne for sig, og vendes i dejen.

Bages ved 160 grader varmluft i ca 12 min.

Creamcheesefrosting
50 g blødt smør
100 g philadelphia
2 spsk sukrin melis

Det bløde smør piskes sammen med philadelphiaen, til det er helt fri for klimper. Derefter smages det til med sukrinmelisen og fordeles med en tyl på de afkølede cupcakes.

18.11.14

Moussaka

Jeg kan godt lide, at gå og tænke lidt over nogle lækre retter jeg har lyst til at eksperimentere med. Her på det sidste, har det været moussakaen. Jeg husker, at have fået det som barn, men det er mange år siden, og så længe den laves uden kartofler, er den jo oplagt LCHF-mad. Her kommer så min version.


Moussaka
2 store auberginer
Salt
Olivenolie

25 g smør
1 stort løg
3 fed hvidløg
500 g hk okse
1 ds hk tomat
1 dl rødvin
1 1/2 tsk spidskommen
1 tsk timian
1 tsk oregano
1/4-1/2 tsk kanel
Salt og peber

3 dl fløde
2 dl revet mozzarella
Muskatnød
Salt

Revet mozzarella

Skær auberginerne i ca. 1/2 cm tykke skiver. Drys dem rundhåndet med salt, og lad dem trække ca. 1/2 time, så noget af væsken trækkes ud. Når de har trukket skylles salten af skiverne, og de duppes grundigt tørre med køkkenrulle. Derefter dryppes de med olivenolie og krydres med peber, hvorefter de får ca. 15 min i ovnen, ved 200 grader varmluft.  

Smørret smeltes i en gryde, hvorefter løg og hvidløg hakkes og steges klart. Kødet tilføjes og brunes. Når det er helt brunet tilføjes resten af ingredienserne, og det får lov at koge uden låg mindst 10 min, så rødvinen kan koge af.

Imens laves ostesovsen. Fløden koges op under omrøring. Osten røres i, og det tages af varmen. Hvis det virker for tykt, kan man tilføje lidt mere fløde. Det smages til med muskatnød og salt.

Når fyldet er færdigt lægges det i lag i et lasagnefad. Start med kød, så aubergineskiver og så sovs. Jeg fik til 2 lag af hver, og sluttede af med revet ost på toppen. Moussakaen får nu ca. 15 min. ved 180 grader varmluft.

Server med en god salat og en klat creme fraiche. Smager også fint koldt i madpakken dagen efter.


16.11.14

Grønsagstærte

Dette er endnu et projekt fra før jeg gik LCHF, som er blevet LCHF-iseret. Der skal bruges lidt tid på forberedelse til denne tærte, men den er hele forarbejdet værd, og smagte mindst lige så godt, som med en almindelig tærtebund. Vær dog opmærksom på, at bunden godt kan blive lidt porøs.

Grønsagstærte:
Bund:
100 g smør
50 g affedtet mandelmel
50 g kværnede mandler
1 dl kværnede kerner, jeg brugte 1/2 dl solsikkekerner og 1/2 dl græskarkerner
1 spsk sesamfrø
50 g revet mozzarella
1/4 tsk salt

Fyld:
1 pk bacon i skiver
1 lille broccoli
2 store håndfulde grønne bønner
1 løg
2 store håndfulde frossen spinat
Salt og peber

3 æg 
2,5 dl creme fraiche
50 g revet ost
1/2 tsk salt
Peber
1/2 tsk fiberhusk

Evt feta på toppen

Skær smørret i tern og brug derefter en gaffel eller hænderne til at blande det med mandelmelet og de kværnede nødder og kerner. Det skal blandes helt sammen til en ensartet konsistens, nærmest som parmesanost. Nu tilføjes sesamfrø, mozzarella og salt og det hele æltes grundigt sammen. Det fordeles nu i et smurt tærtefad, prikkes med en gaffel og bages ca. 20 min. ved 160 grader varmluft.

I mellemtiden laves fyldet klar. Broccolien deles i buketter og koges sammen med bønnerne ca. 5 minutter. Løget hakkes og steges klart på en pande. Spinaten tilføjes og steges til det er helt tøet op, hvorefter det krydres let med salt og peber. Baconen klippes i strimler på ca 1 cm. og steges sprøde for sig.

Æg, creme fraiche, ost, salt, peber og fiberhusk piskes sammen.

Når bunden er bagt færdig og fyldet er klar, fordeles først broccoli og bønner i bunden. Efterfølgende fordeles løg og spinatmassen over, derefter baconen og til sidst æggemassen. Det hele bages nu ca. 35-40 min. ved 160 grader, hold øje undervejs, og tag den ud når toppen er let brun.

15.11.14

Hverdagsmad: frokost

Her er et par løse frokostidéer, hvor jeg enten ikke har en præcis opskrift, eller jeg primært går efter en anden bloggers opskrift, men er rigtig glad for retten, og derfor vil dele den videre med jer. Dette er opskrifter jeg bruger meget i min hverdag, hvor det ofte gerne må gå lidt hurtigt.


Pizza uden bund
1 stor håndfuld revet mozzarella (du kan også bruge frisk)
Cocktailpølser
Tomater
Oregano

Her kan du bruge lige det fyld du har lyst til. Læg det meste af osten nederst i en tallerken med lidt kant. Læg det fyld du ønsker ovenpå osten, og slut af med lidt mere ost og tørret oregano. Giv nu det hele ca. 2 min i mikroovnen ved fuld effekt. Prøv dig lidt frem med tiden, da mikroovne kan variere meget.



Salat med tun
Dette er en salat jeg har brugt som madpakke et par gange, som bare er rigtig lækker, og igen kan varieres efter lyst. Her har jeg brugt iceberg, agurk, peberfrugt, avocado, tun, fetatern og hårdkogte æg.

Sandwichbrød
7 æg
50 g smeltet smør
250 g revet mozzarella
1/4 dl fiberhusk
1/2 dl pofiber
2 tsk bagepulver
sesamfrø til pynt

Denne opskrift har jeg i store træk herfra.
Æg piskes luftige, før det smeltede smør røres i. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele får lov til trække ca. 10 min. Hæld det hele ud på et stykke bagepapir i en bradepande, drys med sesamfrø og bag brødet fra kold ovn ved 175 grader varmluft.
Når det er kølet lidt ned klippes det i sandwichstørrelse. Her har jeg lavet 9 stykker, men det kan man jo tilpasse efter formål. Brødet er rigtig godt som en almindelig sandwich, fx med tunmousse, eller det kan bruges til toast med skinke og ost.