Your Nav Bar Here

23.4.15

Fiskefilet paneret i pofiber

Jeg prøver jo at indføre noget mere fisk herhjemme. Det er ikke altid lige nemt, medmindre det da lige er fiskefileter eller -frikadeller. Derfor har jeg kastet mig ud i en fiskefilet paneret i pofiber, hvilket faktisk blev overraskende godt. Pas dog på de ikke brænder på ved for høj varme, hvor de stadig risikerer at være rå i midten.


Fiskefileter
Rødspættefileter
Pofiber
Salt og peber
1-2 Æg
Smør til stegning

Smørret smeltes på en pande ved rimelig høj varme. Imens gøres to dybe tallerkener klar; én med pisket æg, én med pofiber. Fileterne vendes nu først i pofiberet, derefter ægget og til sidst pofiber igen, og så over på panden. Panden skal have rimelig høj varme til at starte med, men sørg for hurtigt at få skruet ned, så de som sagt ikke brænder på. Når alle fileterne er paneret skal de bare steges til de er gyldne på begge sider, ca. et par minutter på hver. Vend først når den første side er gylden, i stedet for at vende mange gange.

Her har jeg serveret med broccolifritter (mmm!), mayonnaise og citron på fisken.

21.4.15

Stegt flæsk med broccolifritter og persillesovs

Stegt flæsk er da bare den ultimative LCHF-ret! Lækkert fedt kød med noget dejligt grønsagstilbehør og en god fløde-persillesovs. Her har jeg serveret retten med broccolifritter, som er mit favorittilbehør for tiden, og så er de desuden også vildt gode til at suge en masse dejlig sovs!


Flæsk
1 pk stegeflæsk

Jeg synes mange opskrifter jeg ser på stegt flæsk, siger at flæsken skal have op omkring ½ time i ovnen. Det synes jeg dog er for meget, da det så bliver helt hårdt, men hold selv øje med hvornår du synes det er klar. Det skal gerne blive lidt brunt, men vær opmærksom på at det "stivner" ligesom bacon når det køler lidt.

Bank stegeflæsket fladt og læg det på en rist. Sæt det i en ovn ved 200 grader varmluft, med en bradepande under, til at opsamle fedtet. Jeg gav det omkring 15-20 min, hvor jeg vendte det et par gange undervejs.

Broccolifritter
1 broccoli
Olivenolie
Salt og peber

Broccolien vaskes og skæres i lange stænger. De vendes i olie, salt og peber og fordeles på en bradepande. Den kan sagtens sættes i ovnen sammen med stegeflæsket, så længe det er på varmluft. Broccolien skal også have omkring 15-20 min.

Persillesovs
En klat smør
4 dl fløde
Salt og peber
½ dusk finthakket persille

Sovsen laves ved at smelte lidt smør på en pande, hælde fløden på og så bare forsigtigt koge den ind, mens du hele tiden sørger for at røre rundt, så det ikke brænder på. Når sovsen er tilpas tyk tilføjes persillen og den smages til med salt og peber.

19.4.15

Ostepizza med chorizo, rucola og parmesan

Det her er endnu en i min lange rejse mod den perfekte LCHF-pizza. Bunden var ganske udmærket, lidt tykkere end nogle andre bunde jeg har lavet, og så var den rigtig lækker i smagen. Desuden var den vildt let at lave, da der ikke skal smeltes eller kværnes noget som helst før den laves. Det der dog virkelig gør den her pizza til ren luksus, er det friske fyld ovenpå den bagte pizza. Perfekt til en hyggelig aften for to, hvad end det så er en god veninde, en sød kæreste eller ens mor. Sidstnævnte lavede jeg denne pizza til for nylig :)


Ostepizza med chorizo, rucola og parmesan:
Dej:
1 ps mozzarella
4 æg
1 dl pofiber
½ tsk salt
½ tsk oregano

Bagt fyld:
1 lille dåse tomatpuré
1 stor klump frisk mozzarella
6 store tynde skiver chorizo eller parmaskinke

Frisk fyld:
1 bakke rucola
1 håndfuld små tomater
Frisk parmesan

Ingredienserne til dejen blandes grundigt sammen i en skål og bredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Denne sættes nu i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Derefter tages bunden ud og smøres med tomatpuré. Den friske mozzarella skæres i tynde skiver og fordeles over bunden, du kan evt. spæde op med lidt revet ost, hvis du synes der skal mere til. Øverst lægges de store skiver chorizo eller parmaskinke. Pizzaen får nu endnu 10 min. i ovnen.

Imens gøres fyldet klar. Rucolaen skylles grundigt, tomaterne skæres i halve og den friske parmesan skæres i tynde flager på et mandolinjern. Når pizzaen er færdig i ovnen fordeles rucola, tomater og parmesan på toppen, og så er den klar til servering. Den smager i øvrigt også glimrende kold dagen efter.

Laksefad

Her på det sidste har jeg prøvet at lokke noget mere fisk i min kæreste. Det er altså ikke nogen nem sag! Han synes dog rigtig godt om dette fad, hvor laksen er godt blandet med grønsager og sovs, så det ikke bare er ét stort stykke fisk. Jeg som elsker laks synes også det var vildt lækkert, så det kommer helt sikkert snart på bordet igen, fordi det både er lækkert og let og hurtigt at lave.


Laksefad
2 pers.

2 laksefileter
2 tynde porrer
1 peberfrugt
½ squash
1 håndfuld små tomater
Olivenolie
Citron
Salt og peber
2 dl creme fraiche
1 dl hvidvin

Grønsagerne steges ved hård varme i olivenolie. Laksen frigøres for skindet og deles i mindre stykker. Den lægges nu i et lille ildfast fad og overhældes med citronsaft, salt og peber. Når grønsagerne er let stegte lægges de over laksen. Creme fraiche, hvidvin, salt og peber piskes sammen og hældes over grønsagerne, bland det gerne lidt med fyldet.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter og serveres bare varmt og lækkert som det er, eller evt. med blomkålsris, hvis man er til det.