Your Nav Bar Here

17.6.14

Calzone

Som barn valgte jeg som regel calzonen når vi en sjælden gang imellem bestilte pizza. Jeg har dog aldrig prøvet at lave den selv, men efter at have prøvet fathead-pizzaen, ser jeg uendelige muligheder for indbagt mad uden mel. Noget af det bedste ved calzonen, er den tomatsovs man hælder over, så den har jeg selvfølgelig også forsøgt mig med.

Calzone:
til 2 pers.

Tomatsovs:
1 ds tomat
1 lille håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 tsk sukrin gold
Salt og peber


Dej:
170 g revet mozzarella
40 g flødeost
50 g kværnede mandler
40 g affedtet sesammel
1 æg

Fyld:
150 g revet ost
1 pk skinkestrimler
Tørret basilikum

Tomatsovsen laves først ved at blende alle ingredienserne og derefter koge det op et par minutter i en kasserolle, og smage til.

Dejen laves efterfølgende. Put mozzarella og flødeost i en ovnfast skål og varm i mikroovnen til det er flydende og har en helt blank overflade. Alternativt kan du smelte osten i en gryde ved lav varme, men pas på det ikke brænder på.

Put resten af ingredienserne til dejen i osten og bland til den er ensartet. Form dejen til en kugle og læg den midt på et stykke bagepapir. Tryk den lidt flad, læg et andet stykke bagepapir over og rul dejen ud.

Lidt af tomatsovsen smøres ud på midten af dejen, og resten sættes på køl. Ovenpå puttes halvdelen af den revne ost, derefter lidt basilikum, skinkestrimlerne, resten af osten og til sidst lidt mere basilikum. Calzonen lukkes nu forsigtigt sammen, pas på der ikke går hul i dejen. 

Calzonen bages nu ca 30 min. ved 160 grader og serveres med tomatsovsen.


16.6.14

Jordbær-rabarberdessert

Her er en rigtig sommerdessert, hvor jeg har brugt rabarber fra min mors have. Jeg får som regel en stor portion, som jeg fryser ned i mindre poser, så de lige er klar. Du kan også sagtens bruge friske rabarber og eller jordbær. Inspirationen til opskriften kommer herfra.

 

Jordbær-rabarberdessert
ca. 4 portioner
 
400 g frosne rabarber
250 g frosne jordbær
½ vanillestang skåret over på langs
ca. 100 g sødning (jeg brugte 50 g sukrin gold og 25 g sukrin+ (som søder dobbelt))
½ dl vand

3 dl fløde

Jordbær, rabarber, vanille, sødning og vand blandes i en gryde og bringes i kog. Dette koger nu ca. 20 min. med jævnlig omrøring. Til at starte med holder det hele formen, men når det kommer ordentligt i kog, koges både bær og rabarber helt ud til en kompot/grød.

Desserten kan både serveres varm og kold, med flødes pisket til.

15.6.14

Indbagt laks med spidskålssalat

Kæresten kan ikke lide fisk, hvis det altså ikke er paneret eller lavet til fiskefrikadeller. Derfor får vi sjældent fisk herhjemme, medmindre jeg selv laver noget med tun til frokost. Derfor så jeg mit snit til at servere noget fisk, da jeg fik besøg, og denne ret blev derfor nydt en knap så varm sommerdag på altanen med en god veninde.

 
Indbagt laks:
til to pers.

Dej:
200 g revet mozzarella
50 g kværnede mandler
40 g sesammel
1 æg

Fyld:
2 stk laks (ca 225 g)
6 "bolde" frossen spinat
½ dl vand
1 1/2 dl fløde
100 g flødeost
Saft fra en (lille) halv citron
Salt, peber, muskat

Put mozzarella i en ovnfast skål og varm i mikroovnen til det er flydende og har en helt blank overflade. Alternativt kan du smelte osten i en gryde ved lav varme, men pas på det ikke brænder på.

Put resten af ingredienserne i osten og bland til dejen er ensartet. Form dejen til en kugle og del den i to. Disse kugler rulles ud hver for sig, mellem to stykker bagepapir. De skal rulles ud i ovaler.

Nu laves fyldet. Den frosne spinat puttes i en gryde med vandet. Det varmes nu op, til spinaten er helt tøet. Hertil tilføjes fløde, flødeost og citronsaft. Det hele koges nu lidt ind, så det bliver en tyk sovs. Denne smages til med salt, peber og en smule muskatnød.

Laksen skæres i stykker, som fordeles midt på de to stykker dej. Ovenpå laksen fordeles spinatsovsen. Hver pakke lukkes nu forsigtigt, pas på der ikke går hul i dejen. Pakkerne bages nu ca. 20 min. ved 160 grader.

Spidskålssalat:
1/2 spidskål
2 forårsløg
3 radiser
Ca. 2 spsk olivenolie
Saft fra en (lille) halv citron
1/2 dl hakkede mandler

Spidskålen skæres i kvarte og skæres derefter i tynde skiver på et rivejern. Radiserne køres også i tynde skiver på rivejernet. Forårsløgene skæres i tynde ringe. Det hele blandes nu med olivenolie og citronsaft og drysses med de hakkede mandler. Salaten kan evt. også toppes med feta.

14.6.14

LCHF-Jordbærtærte

Min favorit sommerkage/dessert er jordbærtærten. Derfor har jeg selvfølgelig også eksperimenteret og lavet en LCHF-version! Den levede op til alle krav, og smagte himmelsk :)


Jordbærtærte (3 små tærter):
Tærtebund:
80 g kværnede mandler
1 spsk affedtet mandelmel
2 æggeblommer
40 g blødt smør
1 spsk sukrin gold
1/4 tsk vanillepulver
1 spsk fløde

Mazarinmasse:
40 g smør
30 g kværnede mandler
½ spsk affedtet mandelmel
½ spsk sukrin gold
1 æg
½ tsk mandelessens

Vanillecreme:
2 dl fløde
1/4 tsk perfect sød eller 2 spsk sukrin melis
1/4 tsk vanillepulver
½ bøtte mascarpone

50 g mørk chokolade, min. 70 %
8-10 Jordbær

Ovnen tændes på 160 grader. Alle ingredienser til tærtebunden blandes sammen og trykkes ned i tærteformene, og lidt op ad kanterne. De bages nu ca. 10-15 min.


I mellemtiden laves mazarinmassen klar. Her piskes alle ingredienserne sammen. Når tærtebunden er færdig fordeles mazarinmassen i, og tærterne bages igen ca. 10-15 min. Her er det vigtigt at holde øje undervejs, de skal bare lige blive lysebrune.



Tærterne sættes nu på køl, og køles helt ned. Når de er kølet helt af, smeltes chokoladen over vandbad og smøres ud på tærterne. Chokoladen skal køles helt ned og størkne, før vanillecremen skal på.


Fløden piskes med sødning og vanille. Marcarponen piskes for sig, og de to vendes sammen og smages til. Cremen fordeles nu på tærterne, og de pyntes med jordbær.


7.6.14

Pølsehorn med broccoli

Er pølsehorn ikke bare noget af det lækreste? Denne udgave er oven i købet stop fuld af grønsager, og smager rigtig dejligt både kold som varm.

Pølsehorn med broccoli
9 stk
 
1 broccoli
3 æg
1 dl fløde
50 g affedtet mandelmel
50 g sesammel
½ spsk fiberhusk
½ tsk salt
1 tsk bagepulver

9 små pølser

sesamfrø til pynt

Broccolien rives og blandes med alle de andre ingredienser, bortset fra sesamfrø og pølser. Dejen trækker ca. 5 min. og formes derefter om pølserne og lægges på en bageplade. Dejen er ret fugtig, så det er en god idé at gøre hænderne lidt våde før du former. Pølsehornene strøs med sesamenfrø og bages ved 160 grader i ca. 25 min.


6.6.14

LCHF-kanelsnegle

Min søde kæreste elsker kanelsnegle, og eftersom jeg har været begravet i bachelorprojekt og ikke har haft så meget tid til ham, er han blevet ekstra forkælet når jeg indimellem har haft lidt tid. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men da jeg ville afprøve mit nye pofiber ændrede jeg lidt undervejs. Sneglene blev overraskende luftige og lækre, og selvom det virkede som om de klistrede helt sammen før bagningen, kunne man faktisk "skille dem ad" og spise dem som en rigtig kanelsnegl.

Kanelsnegle (ca. 16 stk):

Dej:
4 æg
6 spsk sukrin gold
50 g smeltet smør
1 dl fløde
1 tsk kardemomme
1 spsk fiberhusk
1 dl kokosfiber
1 dl pofiber
2 tsk bagepulver

Fyld:
100 g blødt smør
2½ spsk kanel
4 spsk sukrin gold

Pisk æg og sukrin luftigt. Tilsæt fløde og det smeltede smør og pisk igen. Resten af ingredienserne til dejen blandes i og det hele trækker 5-10 min., så dejen bliver mere fast. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og sørg for det bliver jævnt i tykkelsen, og endelig ikke for tyndt. Min fyldte ca. en bradepande.

Fyldet blandes og fordeles på dejen, lad et lille stykke være frit. Dejen rulles nu forsigtigt, brug bagepapiret til at skubbe det fremad. Rullen skæres nu i ca. 16 stykker på ca. et par centimeters tykkelse. Jeg puttede mine i muffinsforme, men jeg tror også fint de havde holdt formen uden.


Sneglene bages nu i ca. 20-25 min. ved 175 grader. Når de er kølet af, kan du evt pynte dem med glasur. Vi forsøgte os med en glasur af sukrin melis, kakao og vand. Det var ok, selvom sukrinen har en kraftig bismag, når det er koncentreret på den måde.



5.6.14

Semi-dried tomater

Jeg har netop plantet ud i mit drivhus på altanen, og der har jeg plantet en san marzano-tomat. Dem glæder jeg mig til at lave semi-dried tomater af hele sommeren!

Før jeg når så langt, har jeg her lavet dem med små lækre ikke-hjemmedyrkede cherrytomater. Tomaterne er rigtig lækre i en salat, til et godt stykke kød, eller i en burger med tzatziki. Det er oven i købet rigtig let at lave, selvom det kræver god tid.


Semi-dried tomater
ca. 500 g tomater
hvidløg
olivenolie
sukrin gold
salt
frisk basilikum

Tomaterne skæres i halve og fordeles på en bageplade. Hvidløget presses og blandes i lidt olivenolie, som bruges til at pensle tomaterne, der må gerne komme en smule hvidløg med på hver. Tomaterne drysses med en smule salt og en smule sukrin gold, hvorefter et lille stykke frisk basilikum lægges på hver.

Tomaterne bages nu ved 120 grader. De bages ca. 2½ time, men tag dem ud, når de er så tørrede du ønsker.


Cheeseburger Quiche

Før i tiden lavede jeg masser af fedtfattige quiches. Men hvor lækkert bliver det ikke lige, når man kan tilføje bacon, cheddar, creme fraiche og fløde? Denne cheeseburger quiche smager syndigt og lækkert, og er rigtig god serveret med en lækker grøn salat. Den er også god som rest til morgenmad eller frokost, lige lunet i mikroovnen.
Cheeseburger Quiche:
400 g hakket okse
1 løg
1 pk bacon i skiver
3 æg
1½ dl creme fraiche
1½ dl fløde
170 g revet cheddar
1 tsk hvidløgs/kryddersalt
1 tsk paprika
½ tsk basilikum
salt og peber

Baconen skæres i stykker på ca. 1 cm og steges sprøde på en pande. Når baconen er sprød lægges den til side, og løg og kød steges i baconfedtet med krydderierne. Når kødet er stegt lægges det i bunden af et glasfad og blandes med den stegte bacon.

Æg, creme fraiche, fløde, cheddar, salt og peber piskes sammen i en skål. Æggemassen hældes nu over kødblandingen og det hele bages i ovnen ca. 45 min ved 175 grader.