Your Nav Bar Here

21.10.14

Rødvinssovs

Det vigtige ved dette måltid var sovsen. Ikke rødvinssauce, men sovs! Jeg har aldrig lavet rødvinssovs før, heller ikke før LCHF, men jeg fik virkelig lyst til at forsøge mig med det her forleden. Forsøget gik virkelig godt, og sovsen blev helt vildt god. Her har jeg serveret den med hakkebøffer, bløde løg og grøn salat.

 
Fantastisk rødvinssovs:
1 stort rødløg, finthakket
50 g smør
1 hønsebouillonterning
2 dl kogt vand
400 g champignon
2,5 dl rødvin
1 1/2 spsk tomatpuré
3 dl fløde
En klat smør
Salt og peber

Rødløget hakkes fint og steges i en stor pande, i 25 gram smør, til det er brunet. I mellemtiden koges vandet, og blandes med bouillonterningen, og champignonerne renses og skæres i skiver. Når løget er brunet, blandes det med bouillonen og blendes til en ensartet masse. 

Champignonerne steges nu i 25 gram smør. De første par minutter skal du bare lade dem stå, uden at røre rundt i dem, det gør, at de væsker mindre. Efterfølgende vendes de rundt, til de alle har trukket sig lidt sammen af varmen.

Rødvinen hældes nu over og varmes op. Tomatpuréen og løgmassen røres ud i rødvinen, og nu skal det hele have lov at stå og simre ved middel varme, under jævnlig omrøring, så det hele bliver reduceret til en lidt tykkere masse. Det tog mig ca. en halv times tid.

Nu sies champignonerne fra. Jeg går ud fra de kan beholdes, hvis man kan lide dem, men jeg bruger dem kun som smagsgiver. Vær grundig når du sier det fra, for der er på det her tidspunkt ikke så meget tilbage, og intet skal gå til spilde.

Nu hældes fløden i, og det røres godt rundt. Nu skal sovsen bare have lov til at koge ind til den ønskede konsistens, det tog mig højst 10 minutter. Bliver den lidt for tyk, hældes blot mere fløde i. Her smeltes også lige en klat smør i, for at gøre det mere cremet og lækkert.

Smag til sidst til med salt og peber og server til noget lækkert kød og en grøn salat.

19.10.14

Luftig chokolademousse

Denne opskrift er faktisk stort set den samme som denne, men den her er mere luftig og lækker, fordi jeg har tilføjet en æggehvide. Den anden er også super lækker og tung, men nogle gange har man måske mere lyst til en luftig frisk mousse.

Chokomousse
til 2 pers.

2 æggeblommer
1 æggehvide
2 spsk sukrin gold
lidt vanillepulver
1½ dl fløde
75 g mørk chokolade
evt. ekstra fløde og friske bær på toppen

Chokoladen smeltes over vandbad. Imens piskes æggeblommerne hvide med sukrin gold og vanille. Æggehviden piskes helt stiv i en anden skål, pas på der ikke kommer noget blomme eller andet med, så kan den ikke blive stiv. Fløden piskes i en tredje skål, den skal bare lige blive stiv, pas på den ikke bliver overkørt.

Når chokoladen er kølet lidt af, blandes den i æggemassen. Et par skefulde af flødeskummen røres heri, dette sikrer en blød og ensartet konsistens. Resten af flødeskummet vendes forsigtigt i, og til sidst vendes æggehviden i.

Moussen fordeles i to glas og sættes på køl mindst ½ time. Den bliver bedre når den har stået et par timer, hvis man ellers kan vente så længe! Her har jeg serveret den med flødeskum og frosne hindbær kogt op med lidt sukrin melis.

17.10.14

Spicy oksekødssuppe

Denne suppe passer perfekt til en kold efterårs- eller vinteraften. Den er god og fyldig med oksekød og grønsager, og samtidig cremet og lækker med det sidste touch af fløde. Nyd den i godt selskab under et lunt tæppe.

Spicy oksekødssuppe:
4 pers

50 g smør
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 rød chili
500 g hk okse
stokken af en broccoli
2 peberfrugter
5 spsk tomatpuré
1 spsk paprika
1 ds hakkede tomater
3 oksebouillontern
1½ l kogt vand
En håndfuld friske timianstilke
1/4-1/2 tsk cayennepeber efter smag
Salt og peber
1 dl fløde

Løg, hvidløg og chili hakkes og steges i smøret. Når løget er klaret tilføjes oksekødet. Broccolistokken skæres i små tern og peberfrugterne skæres i brede strimler, som skæres over på midten. Grønsagerne puttes nu i gryden sammen med tomatpuré og paprika. Nu får det hele lov at stege et par minutter, hvorefter tomater, bouillon, cayennepeber, salt, peber og timian tilføjes. Nu får det hele lov til at koge i ca. 45 min, eller til peberfrugt og broccoli er tilpas møre. Når det er kogt næsten færdigt tilføjes fløden og det hele smages til og serveres derefter med en klat creme fraiche.

15.10.14

Stegte rosenkål

Jeg ved der er mange derude, der mener de ikke bryder sig om rosenkål, men rosenkål kan faktisk være virkeligt skønne, hvis de bare bliver tilberedt helt simpelt. Derfor er dette næsten ikke engang en opskrift, bare et lille tip til, hvordan rosenkål kan gøres velsmagende.

De skal bare skæres i halve, og steges dem ved høj varme, i en blanding af smør og olie. Så bliver de helt sprøde og næsten lidt karameliserede på stegefladen. Her har jeg serveret dem til en god bøf, med en pandesovs på indkogt fløde, salt og peber. Simpelt og lækkert!


12.10.14

Ovnbagte blomkålsrösti

Jeg er begyndt på nyt studie, hvilket er virkelig sjovt og spændende, det tager bare al min tid! Derfor er bloggen, og den mere interessante madlavning generelt blevet ret forsømt på det sidste. Jeg kan desværre ikke love, at det bliver bedre lige foreløbig, men når jeg ind imellem laver noget lækker mad, skal jeg selvfølgelig nok finde tid til at få lagt lidt op en gang imellem :)

Dette indslag er inspireret fra en opskrift delt på Rikke Stenbuchs facebookside, på blomkålsfritter. Mine blev lidt grovere, og mere hen ad rösti. De var super gode og kan serveres til et godt stykke kød og hvilken som helst sovs eller dressing. Til næste gang har jeg investeret i en kartoffelpresser til at få væden fra blomkålen, men denne gang brugte jeg en si og et viskestykke, så det kan sagtens lade sig gøre :)


1 stort blomkål
150 g revet cheddar eller mozzarella (jeg brugte en blanding)
4 æg
1 dl pofiber
1/2 tsk hvidløg/urter-grillkrydderi (fra Santa Maria)

salt og peber 


Paprika eller oregano til drys

Forvarm din ovn til 200 grader varmluft. Blomkålen renses og deles i mindre buketter. Buketterne puttes i en gryde og koges i 1 cm vand i ca. 10 minutter under låg. Når blomkålen er dampet næsten mør, hældes vandet fra. Når blomkålen er dampet af og kølet lidt ned vrides den fri af vand i et viskestykke, en kartoffelpresser eller ved at putte den i en si, og presse en stor skål ned i. Hæld herefter blomkålsmassen i en skål. Æggene deles nu og fordeles med hviderne i en tom skål og blommerne i skålen med blomkålsmassen. Hak derefter osten helt fint. Tilsæt osten til blomkålsmassen sammen med pofiber og krydderierne. Pisk nu blomkålsmassen godt sammen med en elpisker og tilsæt til sidst de stive hvider og pisk sammen med blomkålsmassen ved laveste hastighed. Dejen er nu færdig og fordeles i klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med paprika eller oregano og bag dem på midterste rille i ca. 20 minutter. Hold øje med dem de sidste 5 minutter, så de ikke bliver for mørke.