Your Nav Bar Here

18.12.14

LCHF-Panna cotta

Nam! Det her er virkelig en velsmagende dessert, og så er den oven i købet meget hurtig at lave - den kræver dog desværre lige noget ventetid, før den er klar til at spise. Nyd i godt selskab, eller en hyggelig fredag aften foran fjernsynet.

LCHF-Panna cotta
2 portioner

Panna cotta:
3 dl fløde
1½ spsk sukrin gold
1/4 tsk vanillepulver
2 blade husblas

Hindbærsovs:
100 g frosne hindbær
1/2 dl vand
1 spsk sukrin gold

2 blade husblas lægges i blød i koldt vand. Fløden koges op med vanillen. Når den bobler tilsættes sukrinen, og det tages af varmen. Husblassen knuges nu fri af vand og smeltes i fløden. Hældes på to glas og sættes mindst 2 timer på køl.

De kan sagtens serveres som de er, evt. med lidt bær. De er dog ekstra lækre serveret med en hindbærsovs.

Hindbær, vand og sukrin koges op i en gryde, og får lov at koge et lille minuts tid. Derefter sies det evt. for kerner, før det hældes over panna cottaerne. Det skal bare hældes over umiddelbart før servering, så husblassen er stivnet.

16.12.14

Squash-tilbehør

Det her er en virkelig lækker og cremet ret, men alligevel sprængfuld af grønsager. Som udgangspunkt fungerer den lækkert som tilbehør, fx til et saftigt stykke kylling. Den kan dog også fungere som vegetarisk ret for sig. 

Squash-tilbehør
1 stor squash
Olivenolie
Salt og peber

1 lille løg
1 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
1/4 tsk cayennepeber
1/2 tsk basilikum
1/4 tsk sukrin gold
Salt og peber

1 stor klump frisk mozzarella eller et par håndfulde revet.
1 lille håndfuld revet parmesan

Squashen skæres i skiver på langs, ca. ½ cm tykke. Disse smøres med olivenolie, drysses med salt og peber og bages 10 min. ved 180 grader varmluft

Løg og hvidløg hakkes, og klares derefter i olie. Tomater, sukrin gold og krydderier tilføjes og det hele koges op. Lad det koge ca. 5 min.

Det hele lægges nu i lag i et lille fad. start med lidt tomatsovs, derefter squash, så tomat, så mozzarella, etc. Top af med lidt revet parmesan og giv det 15 min i ovnen.

Server som det er, eller som tilbehør, fx til kylling.

14.12.14

Kyllingerulle med spinatsalat

Hvis det skal være lidt mere lækkert, hvad end det er en helt almindelig hverdag, eller en dag med gæster, er det her et rigtig godt bud. Du kan bruge lige hvad du har lyst til af variationer på pesto, krydderurter, ost etc. i kyllingerullen, alt efter hvad du lige har, eller har lyst til.

Kyllingerulle med spinatsalat
2 pers.

Spinatsalat med bagte tomater:
1 lille bakke frisk spinat
150 g friske tomater
Olivenolie
Oregano
Salt
Sukrin gold
1 peberfrugt
Fetatern

Kylling:
2 kyllingebryster
2 spsk philadelphia
Grøn pesto
En håndfuld frisk spinat
1 pakke frisk mozzarella
1 pakke parmaskinke

De friske tomater skæres over i halve og fordeles på en bageplade med bagepapir. Peberfrugten skæres i tern og fordeles ligeledes. Det hele dryppes nu med olivenolie og tomaterne drysses med oregano, salt og sukrin gold. Det bages nu ved 150 grader ca. ½ time. Hold øje undervejs, det skal ikke blive brændt!

Kyllingebrysterne skæres igennem på langs, så de kan foldes ud. Skær dem ikke helt over. Når de er foldet ud bankes de helt flade. De smøres nu med philadelphia og pesto. Herpå fordeles spinatbladene og helt tynde skiver mozzarella. Rullerne rulles nu helt stramt og omvikles med parmaskinken. Kyllingen bages nu ca. 20 min. ved 180 grader varmluft.

Når tomat og peberfrugt er kølet lidt ned blandes det med den friske spinat og fetaternene, og når kyllingen er færdig, er det klar til servering.

13.12.14

Klar suppe med kødboller og kylling

I dette kolde vintervejr, har man nogle gange bare brug for en god suppe. Denne her er rigtig dejlig at varme sig på, og så er det bare ret lækkert med hjemmelavede kødboller. 
 
Klar suppe med kødboller og kylling
6 pers.

Kødboller:
500 g hakket svin
1 revet løg
½ dl fløde
1 æg
1 tsk salt
Peber

Suppe:
200 g kyllingekød (gerne fra lår, evt. bare færdigkogt fra frost)
2 porrer
1 broccolistok
3 liter vand
5 bouillontern (jeg brugte 4 høns og 1 okse)

Kødfarsen røres sammen og trækker ca. 10 min.

Porrerne skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Broccolistokken skæres i tern. Grønsagerne lægges nu i bunden af en gryde, med ca. 1 liter vand, som bringes i kog. Hvis kyllingen er rå skæres den i tern og puttes i gryden. Hvis den er frossen tilføjes den bare som den er. I mellemtiden koges 2 liter vand i en elkedel, og disse tilføjes når det første koger. Nu tilføjes bouillonternene.

Farsen formes til små kødboller med en teske (form dem så små som muligt), og puttes i suppen. Det hele skal koge ca. 5 min., før det serveres.

9.12.14

Hverdagsmad: aften

Her er endnu et par løse opskrifter, denne gang med aftensmad. Det er opskrifter, som enten er for simple til en opskrift, jeg ikke har en præcis opskrift, eller jeg primært går efter en anden bloggers opskrift, men er rigtig glad for retten, og derfor vil dele den videre med jer. Det er opskrifter jeg bruger meget i min hverdag, hvor det ofte gerne må være let, men stadig lækkert.


Burger uden brød
Jeg savner ikke brød til min burger, jeg synes den er vildt lækker sådan her!
Jeg steger bacon på panden, ogefterfølgende bøfferne i baconfedtet. Over bøffen smeltes en skive havarti. Bøffen toppes nu med ketchup (sukkerfri fra Lidl), remoulade, agurk, avocado, iceberg og selvfølgelig baconen! Det er selvfølgelig ikke striks at spise remoulade og ketchup, men i så små mængder betyder det ikke noget for mig.


Xenias pølsemix
Dette er blevet min absolutte go-to ret, når jeg ikke lige ved hvad jeg skal lave. Det er så let, relativt billigt, og så smager det så fandens godt. Opskriften har jeg herfra. Jeg serverer dog med min lækre thousand island-dressing, og bruger dette krydderi, i stedet for løgpulver:


Pølsemix
1 ps frosne bønner (750 g)
1 spsk kokosolie uden smag
1 spsk hvidløg/urter-grillkrydderi
1 spsk paprika
salt
4 pølser

De frosne bønner fordeles på en bageplade med bagepapir. De bages nu ved 150 grader varmluft. Du kan sagtens sætte dem ind fra kold ovn, så tør de bare med på forvarmen.

Når bønnerne har fået 15 min., vendes de med olie, hvidløg/urte-krydderi, paprika og salt.
De får nu 20 min. mere i ovnen. Nu skal de gerne være lidt brune i kanterne.
Skær pølserne i skiver på ca. 1 cm og vend dem med bønnerne. Giv det nu de sidste 10-15 min. i ovnen, til pølserne er stegte, og bønnerne er let sprøde.

Server med thousand island-dressing og enjoy :)


Ruskomsnusk
Let at lave, og dejligt snasket gryderet med tre slags gris. Opskriften er lidt på slum, da jeg som regel laver den med det jeg lige har.

1 løg
1 rød peberfrugt
1 pakke bacontern
½ pakke skinkestrimler
½ pakke cocktailpølser
3 spsk tomatpuré
½ ds hakkede tomater
2 dl fløde
1 spsk paprika

Løget hakkes og peberfrugten skæres i tern. Dette steges nu med baconternene. Når løget er klaret tilføjes skinkestrimler og cocktailpølser og det hele får lov til at stege lidt. Nu tilføjes tomat, fløde og paprika og det hele får lov at småsimre i hvert fald et kvarter til en halv time, til peberfrugten er kogt let ud. Tilføj ikke salt før du har smagt på det! Baconen gør nemlig retten ret salt. Server gerne med grønt, fx blomkålsris, revet squash eller fintsnittet spidskål.



Kyllingelår
Kyllingelårene krydres med rigeligt salt og peber, og evt. andre krydderier, hvorefter de får 45 min i ovnen ved 180 grader varmluft.

21.11.14

Chokocupcakes med creamcheesefrosting

Jeg savner egentlig ikke rigtig at spise kage, men jeg savner virkelig at bage, og hygge mig med at lave gode kager. Derfor har jeg hygget mig med at bage nogle cupcakes, og pyntet dem med lækker frosting. 


Chokocupcakes
3 æg
100 g sukrin gold
1/2 tsk vanillepulver
75 g smør
50 g 80 % chokolade
1 tsk bagepulver
2 tsk kakaopulver
40 g kværnede græskarkerner
1 1/2 spsk fedtreduceret mandelmel
1 1/2 æggehvide (1 bæger)

Smør og chokolade smeltes over vandbad. De 3 hele æg piskes med sukrin gold og vanille. Når smør og choko er smeltet, piskes det i æggemassen. Nu tilføjes først bagepulver og kakao, som piskes ind i dejen, derefter græskarkerner og mandelmel. Til sidst piskes æggehviderne for sig, og vendes i dejen.

Bages ved 160 grader varmluft i ca 12 min.

Creamcheesefrosting
50 g blødt smør
100 g philadelphia
2 spsk sukrin melis

Det bløde smør piskes sammen med philadelphiaen, til det er helt fri for klimper. Derefter smages det til med sukrinmelisen og fordeles med en tyl på de afkølede cupcakes.

18.11.14

Moussaka

Jeg kan godt lide, at gå og tænke lidt over nogle lækre retter jeg har lyst til at eksperimentere med. Her på det sidste, har det været moussakaen. Jeg husker, at have fået det som barn, men det er mange år siden, og så længe den laves uden kartofler, er den jo oplagt LCHF-mad. Her kommer så min version.


Moussaka
2 store auberginer
Salt
Olivenolie

25 g smør
1 stort løg
3 fed hvidløg
500 g hk okse
1 ds hk tomat
1 dl rødvin
1 1/2 tsk spidskommen
1 tsk timian
1 tsk oregano
1/4-1/2 tsk kanel
Salt og peber

3 dl fløde
2 dl revet mozzarella
Muskatnød
Salt

Revet mozzarella

Skær auberginerne i ca. 1/2 cm tykke skiver. Drys dem rundhåndet med salt, og lad dem trække ca. 1/2 time, så noget af væsken trækkes ud. Når de har trukket skylles salten af skiverne, og de duppes grundigt tørre med køkkenrulle. Derefter dryppes de med olivenolie og krydres med peber, hvorefter de får ca. 15 min i ovnen, ved 200 grader varmluft.  

Smørret smeltes i en gryde, hvorefter løg og hvidløg hakkes og steges klart. Kødet tilføjes og brunes. Når det er helt brunet tilføjes resten af ingredienserne, og det får lov at koge uden låg mindst 10 min, så rødvinen kan koge af.

Imens laves ostesovsen. Fløden koges op under omrøring. Osten røres i, og det tages af varmen. Hvis det virker for tykt, kan man tilføje lidt mere fløde. Det smages til med muskatnød og salt.

Når fyldet er færdigt lægges det i lag i et lasagnefad. Start med kød, så aubergineskiver og så sovs. Jeg fik til 2 lag af hver, og sluttede af med revet ost på toppen. Moussakaen får nu ca. 15 min. ved 180 grader varmluft.

Server med en god salat og en klat creme fraiche. Smager også fint koldt i madpakken dagen efter.


16.11.14

Grønsagstærte

Dette er endnu et projekt fra før jeg gik LCHF, som er blevet LCHF-iseret. Der skal bruges lidt tid på forberedelse til denne tærte, men den er hele forarbejdet værd, og smagte mindst lige så godt, som med en almindelig tærtebund. Vær dog opmærksom på, at bunden godt kan blive lidt porøs.

Grønsagstærte:
Bund:
100 g smør
50 g affedtet mandelmel
50 g kværnede mandler
1 dl kværnede kerner, jeg brugte 1/2 dl solsikkekerner og 1/2 dl græskarkerner
1 spsk sesamfrø
50 g revet mozzarella
1/4 tsk salt

Fyld:
1 pk bacon i skiver
1 lille broccoli
2 store håndfulde grønne bønner
1 løg
2 store håndfulde frossen spinat
Salt og peber

3 æg 
2,5 dl creme fraiche
50 g revet ost
1/2 tsk salt
Peber
1/2 tsk fiberhusk

Evt feta på toppen

Skær smørret i tern og brug derefter en gaffel eller hænderne til at blande det med mandelmelet og de kværnede nødder og kerner. Det skal blandes helt sammen til en ensartet konsistens, nærmest som parmesanost. Nu tilføjes sesamfrø, mozzarella og salt og det hele æltes grundigt sammen. Det fordeles nu i et smurt tærtefad, prikkes med en gaffel og bages ca. 20 min. ved 160 grader varmluft.

I mellemtiden laves fyldet klar. Broccolien deles i buketter og koges sammen med bønnerne ca. 5 minutter. Løget hakkes og steges klart på en pande. Spinaten tilføjes og steges til det er helt tøet op, hvorefter det krydres let med salt og peber. Baconen klippes i strimler på ca 1 cm. og steges sprøde for sig.

Æg, creme fraiche, ost, salt, peber og fiberhusk piskes sammen.

Når bunden er bagt færdig og fyldet er klar, fordeles først broccoli og bønner i bunden. Efterfølgende fordeles løg og spinatmassen over, derefter baconen og til sidst æggemassen. Det hele bages nu ca. 35-40 min. ved 160 grader, hold øje undervejs, og tag den ud når toppen er let brun.

15.11.14

Hverdagsmad: frokost

Her er et par løse frokostidéer, hvor jeg enten ikke har en præcis opskrift, eller jeg primært går efter en anden bloggers opskrift, men er rigtig glad for retten, og derfor vil dele den videre med jer. Dette er opskrifter jeg bruger meget i min hverdag, hvor det ofte gerne må gå lidt hurtigt.


Pizza uden bund
1 stor håndfuld revet mozzarella (du kan også bruge frisk)
Cocktailpølser
Tomater
Oregano

Her kan du bruge lige det fyld du har lyst til. Læg det meste af osten nederst i en tallerken med lidt kant. Læg det fyld du ønsker ovenpå osten, og slut af med lidt mere ost og tørret oregano. Giv nu det hele ca. 2 min i mikroovnen ved fuld effekt. Prøv dig lidt frem med tiden, da mikroovne kan variere meget.



Salat med tun
Dette er en salat jeg har brugt som madpakke et par gange, som bare er rigtig lækker, og igen kan varieres efter lyst. Her har jeg brugt iceberg, agurk, peberfrugt, avocado, tun, fetatern og hårdkogte æg.

Sandwichbrød
7 æg
50 g smeltet smør
250 g revet mozzarella
1/4 dl fiberhusk
1/2 dl pofiber
2 tsk bagepulver
sesamfrø til pynt

Denne opskrift har jeg i store træk herfra.
Æg piskes luftige, før det smeltede smør røres i. Resten af ingredienserne tilsættes og det hele får lov til trække ca. 10 min. Hæld det hele ud på et stykke bagepapir i en bradepande, drys med sesamfrø og bag brødet fra kold ovn ved 175 grader varmluft.
Når det er kølet lidt ned klippes det i sandwichstørrelse. Her har jeg lavet 9 stykker, men det kan man jo tilpasse efter formål. Brødet er rigtig godt som en almindelig sandwich, fx med tunmousse, eller det kan bruges til toast med skinke og ost.

21.10.14

Rødvinssovs

Det vigtige ved dette måltid var sovsen. Ikke rødvinssauce, men sovs! Jeg har aldrig lavet rødvinssovs før, heller ikke før LCHF, men jeg fik virkelig lyst til at forsøge mig med det her forleden. Forsøget gik virkelig godt, og sovsen blev helt vildt god. Her har jeg serveret den med hakkebøffer, bløde løg og grøn salat.

 
Fantastisk rødvinssovs:
1 stort rødløg, finthakket
50 g smør
1 hønsebouillonterning
2 dl kogt vand
400 g champignon
2,5 dl rødvin
1 1/2 spsk tomatpuré
3 dl fløde
En klat smør
Salt og peber

Rødløget hakkes fint og steges i en stor pande, i 25 gram smør, til det er brunet. I mellemtiden koges vandet, og blandes med bouillonterningen, og champignonerne renses og skæres i skiver. Når løget er brunet, blandes det med bouillonen og blendes til en ensartet masse. 

Champignonerne steges nu i 25 gram smør. De første par minutter skal du bare lade dem stå, uden at røre rundt i dem, det gør, at de væsker mindre. Efterfølgende vendes de rundt, til de alle har trukket sig lidt sammen af varmen.

Rødvinen hældes nu over og varmes op. Tomatpuréen og løgmassen røres ud i rødvinen, og nu skal det hele have lov at stå og simre ved middel varme, under jævnlig omrøring, så det hele bliver reduceret til en lidt tykkere masse. Det tog mig ca. en halv times tid.

Nu sies champignonerne fra. Jeg går ud fra de kan beholdes, hvis man kan lide dem, men jeg bruger dem kun som smagsgiver. Vær grundig når du sier det fra, for der er på det her tidspunkt ikke så meget tilbage, og intet skal gå til spilde.

Nu hældes fløden i, og det røres godt rundt. Nu skal sovsen bare have lov til at koge ind til den ønskede konsistens, det tog mig højst 10 minutter. Bliver den lidt for tyk, hældes blot mere fløde i. Her smeltes også lige en klat smør i, for at gøre det mere cremet og lækkert.

Smag til sidst til med salt og peber og server til noget lækkert kød og en grøn salat.

19.10.14

Luftig chokolademousse

Denne opskrift er faktisk stort set den samme som denne, men den her er mere luftig og lækker, fordi jeg har tilføjet en æggehvide. Den anden er også super lækker og tung, men nogle gange har man måske mere lyst til en luftig frisk mousse.

Chokomousse
til 2 pers.

2 æggeblommer
1 æggehvide
2 spsk sukrin gold
lidt vanillepulver
1½ dl fløde
75 g mørk chokolade
evt. ekstra fløde og friske bær på toppen

Chokoladen smeltes over vandbad. Imens piskes æggeblommerne hvide med sukrin gold og vanille. Æggehviden piskes helt stiv i en anden skål, pas på der ikke kommer noget blomme eller andet med, så kan den ikke blive stiv. Fløden piskes i en tredje skål, den skal bare lige blive stiv, pas på den ikke bliver overkørt.

Når chokoladen er kølet lidt af, blandes den i æggemassen. Et par skefulde af flødeskummen røres heri, dette sikrer en blød og ensartet konsistens. Resten af flødeskummet vendes forsigtigt i, og til sidst vendes æggehviden i.

Moussen fordeles i to glas og sættes på køl mindst ½ time. Den bliver bedre når den har stået et par timer, hvis man ellers kan vente så længe! Her har jeg serveret den med flødeskum og frosne hindbær kogt op med lidt sukrin melis.

17.10.14

Spicy oksekødssuppe

Denne suppe passer perfekt til en kold efterårs- eller vinteraften. Den er god og fyldig med oksekød og grønsager, og samtidig cremet og lækker med det sidste touch af fløde. Nyd den i godt selskab under et lunt tæppe.

Spicy oksekødssuppe:
4 pers

50 g smør
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 rød chili
500 g hk okse
stokken af en broccoli
2 peberfrugter
5 spsk tomatpuré
1 spsk paprika
1 ds hakkede tomater
3 oksebouillontern
1½ l kogt vand
En håndfuld friske timianstilke
1/4-1/2 tsk cayennepeber efter smag
Salt og peber
1 dl fløde

Løg, hvidløg og chili hakkes og steges i smøret. Når løget er klaret tilføjes oksekødet. Broccolistokken skæres i små tern og peberfrugterne skæres i brede strimler, som skæres over på midten. Grønsagerne puttes nu i gryden sammen med tomatpuré og paprika. Nu får det hele lov at stege et par minutter, hvorefter tomater, bouillon, cayennepeber, salt, peber og timian tilføjes. Nu får det hele lov til at koge i ca. 45 min, eller til peberfrugt og broccoli er tilpas møre. Når det er kogt næsten færdigt tilføjes fløden og det hele smages til og serveres derefter med en klat creme fraiche.

15.10.14

Stegte rosenkål

Jeg ved der er mange derude, der mener de ikke bryder sig om rosenkål, men rosenkål kan faktisk være virkeligt skønne, hvis de bare bliver tilberedt helt simpelt. Derfor er dette næsten ikke engang en opskrift, bare et lille tip til, hvordan rosenkål kan gøres velsmagende.

De skal bare skæres i halve, og steges dem ved høj varme, i en blanding af smør og olie. Så bliver de helt sprøde og næsten lidt karameliserede på stegefladen. Her har jeg serveret dem til en god bøf, med en pandesovs på indkogt fløde, salt og peber. Simpelt og lækkert!


12.10.14

Ovnbagte blomkålsrösti

Jeg er begyndt på nyt studie, hvilket er virkelig sjovt og spændende, det tager bare al min tid! Derfor er bloggen, og den mere interessante madlavning generelt blevet ret forsømt på det sidste. Jeg kan desværre ikke love, at det bliver bedre lige foreløbig, men når jeg ind imellem laver noget lækker mad, skal jeg selvfølgelig nok finde tid til at få lagt lidt op en gang imellem :)

Dette indslag er inspireret fra en opskrift delt på Rikke Stenbuchs facebookside, på blomkålsfritter. Mine blev lidt grovere, og mere hen ad rösti. De var super gode og kan serveres til et godt stykke kød og hvilken som helst sovs eller dressing. Til næste gang har jeg investeret i en kartoffelpresser til at få væden fra blomkålen, men denne gang brugte jeg en si og et viskestykke, så det kan sagtens lade sig gøre :)


1 stort blomkål
150 g revet cheddar eller mozzarella (jeg brugte en blanding)
4 æg
1 dl pofiber
1/2 tsk hvidløg/urter-grillkrydderi (fra Santa Maria)

salt og peber 


Paprika eller oregano til drys

Forvarm din ovn til 200 grader varmluft. Blomkålen renses og deles i mindre buketter. Buketterne puttes i en gryde og koges i 1 cm vand i ca. 10 minutter under låg. Når blomkålen er dampet næsten mør, hældes vandet fra. Når blomkålen er dampet af og kølet lidt ned vrides den fri af vand i et viskestykke, en kartoffelpresser eller ved at putte den i en si, og presse en stor skål ned i. Hæld herefter blomkålsmassen i en skål. Æggene deles nu og fordeles med hviderne i en tom skål og blommerne i skålen med blomkålsmassen. Hak derefter osten helt fint. Tilsæt osten til blomkålsmassen sammen med pofiber og krydderierne. Pisk nu blomkålsmassen godt sammen med en elpisker og tilsæt til sidst de stive hvider og pisk sammen med blomkålsmassen ved laveste hastighed. Dejen er nu færdig og fordeles i klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med paprika eller oregano og bag dem på midterste rille i ca. 20 minutter. Hold øje med dem de sidste 5 minutter, så de ikke bliver for mørke.

31.8.14

Quesedillas

Dette er helt klart en ret på min liste over livretter. Selvom jeg ikke længere laver den fuld af bønner og i hvedetortillas, er den bare SÅ god. Server gerne en hyggelig søndag aften, der gør den sig helt perfekt.


Quesedillas:
2 stk

Tortillas:
80 g mandelmel
5 spsk fiberhusk
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg
1½ dl kogende vand

Fyld (mexikød): 

500 g hakket oksekød
1 løg
1 frisk chili
½ peberfrugt
2 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1/4 tsk cayennepeber
1/4 tsk peber
½ tsk salt
1 spsk tomatpuré
½ dl fløde
koldpresset rapsolie til stegning

ca. 150 g revet ost

Pisk æg, mandelmel, fiberhusk, bagepulver og salt sammen. Tilsæt det kogende vand og pisk det grundigt sammen, så dejen bliver elastisk.

Del dejen i 4 stykker, og tril dem til kugler. Rul dem ud til runde tortillas mellem to stykker bagepapir. Bag dem nu på en varm pande uden fedtstof. Når de er let gyldne på den første side, vendes de til den anden. Læg dem til side, mens fyldet laves.

Løg, chili og peberfrugt hakkes og steges i olien et par minutter. Kødet tilføjes og brunes. Når det er brunet tilføjes resten af ingredienserne og det hele får lov at simre på lavt blus et kvarters tid.

Når fyldet er klar lægges en tortilla på en tør pande, ved middel varme. På tortillaen lægges nu revet ost næsten helt ud til kanten. Ovenpå osten lægges fyldet, derefter endnu et lag ost og endnu en tortilla. Den anden tortilla presses lidt ned, så fyldet sidder godt sammen.

Quesedillaen får nu ganske kort tid på varmen, så tortillaen bliver lidt mere gylden og osten smelter. Den vendes nu hurtigt med en palet, så fyldet ikke falder ud. Quesedillaen får nu også til tortillaen er gylden og osten smeltet på denne side. Det samme gøres nu med de to andre tortillas, og når de er klar serveres de med salat, guacemole, creme fraiche og salsa.

30.8.14

Kokoskugler

Denne skønne snack har jeg lavet lidt for mange gange her i løbet af sommeren! Det skyldes simpelthen at mange af ingredienserne er nogle jeg har på lager, at de er hurtige og lette at lave og selvfølgelig at de smager super mums. Opskriften stammer herfra.



Kakaokugler:
ca. 20 stk

100 g smør
3 dl kokosmel
½ dl mandelmel
3/4 dl kakaopulver
2 spsk sukrin gold
½ tsk vanillepulver

ca. 1 dl kokosmel til at trille kuglerne i.

Det hele blandes med en gaffel og trilles til kugler. Kuglerne trilles i kokosmel og kuglerne sættes på køl mindst ½ times tid, til de bliver faste.

29.8.14

Marineret kylling med spidskålstzatziki

Denne lækre, men simple ret, lavede jeg en dag jeg var alene hjemme, og havde brug for dejlig sommermad og forkælelse. Den er bare rigtig god en skøn sensommeraften på altanen.


Marineret kylling med spidskålstzatziki:
2 pers.

Marineret kylling:
400 g kyllingeinderlår
3/4 dl koldpresset olivenolie
3/4 dl koldpresset rapsolie
1 fed presset hvidløg
1 spsk sukrin gold
2 spsk paprika
1 spsk karry
salt og peber

Spidskålstzatziki:
½ bøtte græsk yoghurt 10 %
½ spidskål
1 fed presset hvidløg
salt og peber

Marinaden til kyllingen blandes, og kyllingestykkerne vendes godt rundt heri. Dæk skålen med film og stil det på køl min. 1 time. Når kyllingen har trukket, hældes det overskydende marinade fra og kyllingen steges på en pande ved middel varme.

Den græske yoghurt blandes med hvidløg, salt og peber. Spidskålen skæres i helt fine strimler og vendes i den græske yoghurt.

Server evt. med en grøn salat eller resten af spidskålen fint snittet.

28.8.14

Kødboller i tomatsovs

Jeg er ked af jeg har været så fraværende i løbet af sommeren, men jeg har simpelthen halvdelen af tiden været begravet i arbejde, og den anden halvdel af ferien været på ferie! Men nu får I lige et par opskrifter i træk her de næste dage, jeg er nemlig ikke gået helt i stå med madlavningen, bare fordi jeg ikke har fået lavet en masse indlæg. Disse kødboller er for eksempel tæske lækre! Tomatsovsen bliver rigtig rund og god, og kødbollerne er saftige og fulde af smag. Jeg har desuden serveret retten i en buffet til mine forældres sølvbryllup, og der gjorde den sig også rigtig godt. 


Kødboller i tomatsovs:
Nok til 4 pers.

Kødboller:
500 g hakket kalv og flæsk
1 lille løg
3 fed presset hvidløg
1 stor håndfuld frisk basilikum
1½ dl fløde
1 spsk pofiber
1 æg
1 tsk groft salt
½ tsk peber
50 g revet parmesan

olie til stegning

Tomatsovs:
1 lille løg
3 fed presset hvidløg
1 rød chili
1 stor håndfuld frisk basilikum
3 dåser hakkede tomater
2-3 spsk sukrin gold


salt og peber
olie til stegning

Løget rives og den friske basilikum hakkes fint. ½ dl af fløden røres sammen med pofibrene, hvorefter alle ingredienserne til farsen blandes sammen. Brug en spiseske til at forme små kødboller på størrelse med en valnød.

Varm en pande godt op med olie og brun kødbollerne efterhånden som du får dem lavet. Husk at vende dem tit. De må meget gerne få lidt skorpe, men de skal kun have et par minutter før de lægges i et ovnfast fad. Tænd nu ovnen på 175 grader.

Løg, basilikum og chili til tomatsovsen hakkes. Det steges nu i olien. Når løgene er klare tilføjes 2 dåser hakket tomat. Den sidste dåse tomat blendes med en stavblender, og tilsættes derefter. Sovsen koges godt op og smages til med salt, peber og sukrin gold. Tomatsovsen hældes nu over kødbollerne og det hele sættes i ovnen i ca. 15 minutter.

Det hele serveres med frisk squash i strimler og friskrevet parmesan.

17.6.14

Calzone

Som barn valgte jeg som regel calzonen når vi en sjælden gang imellem bestilte pizza. Jeg har dog aldrig prøvet at lave den selv, men efter at have prøvet fathead-pizzaen, ser jeg uendelige muligheder for indbagt mad uden mel. Noget af det bedste ved calzonen, er den tomatsovs man hælder over, så den har jeg selvfølgelig også forsøgt mig med.

Calzone:
til 2 pers.

Tomatsovs:
1 ds tomat
1 lille håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 tsk sukrin gold
Salt og peber


Dej:
170 g revet mozzarella
40 g flødeost
50 g kværnede mandler
40 g affedtet sesammel
1 æg

Fyld:
150 g revet ost
1 pk skinkestrimler
Tørret basilikum

Tomatsovsen laves først ved at blende alle ingredienserne og derefter koge det op et par minutter i en kasserolle, og smage til.

Dejen laves efterfølgende. Put mozzarella og flødeost i en ovnfast skål og varm i mikroovnen til det er flydende og har en helt blank overflade. Alternativt kan du smelte osten i en gryde ved lav varme, men pas på det ikke brænder på.

Put resten af ingredienserne til dejen i osten og bland til den er ensartet. Form dejen til en kugle og læg den midt på et stykke bagepapir. Tryk den lidt flad, læg et andet stykke bagepapir over og rul dejen ud.

Lidt af tomatsovsen smøres ud på midten af dejen, og resten sættes på køl. Ovenpå puttes halvdelen af den revne ost, derefter lidt basilikum, skinkestrimlerne, resten af osten og til sidst lidt mere basilikum. Calzonen lukkes nu forsigtigt sammen, pas på der ikke går hul i dejen. 

Calzonen bages nu ca 30 min. ved 160 grader og serveres med tomatsovsen.


16.6.14

Jordbær-rabarberdessert

Her er en rigtig sommerdessert, hvor jeg har brugt rabarber fra min mors have. Jeg får som regel en stor portion, som jeg fryser ned i mindre poser, så de lige er klar. Du kan også sagtens bruge friske rabarber og eller jordbær. Inspirationen til opskriften kommer herfra.

 

Jordbær-rabarberdessert
ca. 4 portioner
 
400 g frosne rabarber
250 g frosne jordbær
½ vanillestang skåret over på langs
ca. 100 g sødning (jeg brugte 50 g sukrin gold og 25 g sukrin+ (som søder dobbelt))
½ dl vand

3 dl fløde

Jordbær, rabarber, vanille, sødning og vand blandes i en gryde og bringes i kog. Dette koger nu ca. 20 min. med jævnlig omrøring. Til at starte med holder det hele formen, men når det kommer ordentligt i kog, koges både bær og rabarber helt ud til en kompot/grød.

Desserten kan både serveres varm og kold, med flødes pisket til.

15.6.14

Indbagt laks med spidskålssalat

Kæresten kan ikke lide fisk, hvis det altså ikke er paneret eller lavet til fiskefrikadeller. Derfor får vi sjældent fisk herhjemme, medmindre jeg selv laver noget med tun til frokost. Derfor så jeg mit snit til at servere noget fisk, da jeg fik besøg, og denne ret blev derfor nydt en knap så varm sommerdag på altanen med en god veninde.

 
Indbagt laks:
til to pers.

Dej:
200 g revet mozzarella
50 g kværnede mandler
40 g sesammel
1 æg

Fyld:
2 stk laks (ca 225 g)
6 "bolde" frossen spinat
½ dl vand
1 1/2 dl fløde
100 g flødeost
Saft fra en (lille) halv citron
Salt, peber, muskat

Put mozzarella i en ovnfast skål og varm i mikroovnen til det er flydende og har en helt blank overflade. Alternativt kan du smelte osten i en gryde ved lav varme, men pas på det ikke brænder på.

Put resten af ingredienserne i osten og bland til dejen er ensartet. Form dejen til en kugle og del den i to. Disse kugler rulles ud hver for sig, mellem to stykker bagepapir. De skal rulles ud i ovaler.

Nu laves fyldet. Den frosne spinat puttes i en gryde med vandet. Det varmes nu op, til spinaten er helt tøet. Hertil tilføjes fløde, flødeost og citronsaft. Det hele koges nu lidt ind, så det bliver en tyk sovs. Denne smages til med salt, peber og en smule muskatnød.

Laksen skæres i stykker, som fordeles midt på de to stykker dej. Ovenpå laksen fordeles spinatsovsen. Hver pakke lukkes nu forsigtigt, pas på der ikke går hul i dejen. Pakkerne bages nu ca. 20 min. ved 160 grader.

Spidskålssalat:
1/2 spidskål
2 forårsløg
3 radiser
Ca. 2 spsk olivenolie
Saft fra en (lille) halv citron
1/2 dl hakkede mandler

Spidskålen skæres i kvarte og skæres derefter i tynde skiver på et rivejern. Radiserne køres også i tynde skiver på rivejernet. Forårsløgene skæres i tynde ringe. Det hele blandes nu med olivenolie og citronsaft og drysses med de hakkede mandler. Salaten kan evt. også toppes med feta.

14.6.14

LCHF-Jordbærtærte

Min favorit sommerkage/dessert er jordbærtærten. Derfor har jeg selvfølgelig også eksperimenteret og lavet en LCHF-version! Den levede op til alle krav, og smagte himmelsk :)


Jordbærtærte (3 små tærter):
Tærtebund:
80 g kværnede mandler
1 spsk affedtet mandelmel
2 æggeblommer
40 g blødt smør
1 spsk sukrin gold
1/4 tsk vanillepulver
1 spsk fløde

Mazarinmasse:
40 g smør
30 g kværnede mandler
½ spsk affedtet mandelmel
½ spsk sukrin gold
1 æg
½ tsk mandelessens

Vanillecreme:
2 dl fløde
1/4 tsk perfect sød eller 2 spsk sukrin melis
1/4 tsk vanillepulver
½ bøtte mascarpone

50 g mørk chokolade, min. 70 %
8-10 Jordbær

Ovnen tændes på 160 grader. Alle ingredienser til tærtebunden blandes sammen og trykkes ned i tærteformene, og lidt op ad kanterne. De bages nu ca. 10-15 min.


I mellemtiden laves mazarinmassen klar. Her piskes alle ingredienserne sammen. Når tærtebunden er færdig fordeles mazarinmassen i, og tærterne bages igen ca. 10-15 min. Her er det vigtigt at holde øje undervejs, de skal bare lige blive lysebrune.



Tærterne sættes nu på køl, og køles helt ned. Når de er kølet helt af, smeltes chokoladen over vandbad og smøres ud på tærterne. Chokoladen skal køles helt ned og størkne, før vanillecremen skal på.


Fløden piskes med sødning og vanille. Marcarponen piskes for sig, og de to vendes sammen og smages til. Cremen fordeles nu på tærterne, og de pyntes med jordbær.


7.6.14

Pølsehorn med broccoli

Er pølsehorn ikke bare noget af det lækreste? Denne udgave er oven i købet stop fuld af grønsager, og smager rigtig dejligt både kold som varm.

Pølsehorn med broccoli
9 stk
 
1 broccoli
3 æg
1 dl fløde
50 g affedtet mandelmel
50 g sesammel
½ spsk fiberhusk
½ tsk salt
1 tsk bagepulver

9 små pølser

sesamfrø til pynt

Broccolien rives og blandes med alle de andre ingredienser, bortset fra sesamfrø og pølser. Dejen trækker ca. 5 min. og formes derefter om pølserne og lægges på en bageplade. Dejen er ret fugtig, så det er en god idé at gøre hænderne lidt våde før du former. Pølsehornene strøs med sesamenfrø og bages ved 160 grader i ca. 25 min.


6.6.14

LCHF-kanelsnegle

Min søde kæreste elsker kanelsnegle, og eftersom jeg har været begravet i bachelorprojekt og ikke har haft så meget tid til ham, er han blevet ekstra forkælet når jeg indimellem har haft lidt tid. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men da jeg ville afprøve mit nye pofiber ændrede jeg lidt undervejs. Sneglene blev overraskende luftige og lækre, og selvom det virkede som om de klistrede helt sammen før bagningen, kunne man faktisk "skille dem ad" og spise dem som en rigtig kanelsnegl.

Kanelsnegle (ca. 16 stk):

Dej:
4 æg
6 spsk sukrin gold
50 g smeltet smør
1 dl fløde
1 tsk kardemomme
1 spsk fiberhusk
1 dl kokosfiber
1 dl pofiber
2 tsk bagepulver

Fyld:
100 g blødt smør
2½ spsk kanel
4 spsk sukrin gold

Pisk æg og sukrin luftigt. Tilsæt fløde og det smeltede smør og pisk igen. Resten af ingredienserne til dejen blandes i og det hele trækker 5-10 min., så dejen bliver mere fast. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og sørg for det bliver jævnt i tykkelsen, og endelig ikke for tyndt. Min fyldte ca. en bradepande.

Fyldet blandes og fordeles på dejen, lad et lille stykke være frit. Dejen rulles nu forsigtigt, brug bagepapiret til at skubbe det fremad. Rullen skæres nu i ca. 16 stykker på ca. et par centimeters tykkelse. Jeg puttede mine i muffinsforme, men jeg tror også fint de havde holdt formen uden.


Sneglene bages nu i ca. 20-25 min. ved 175 grader. Når de er kølet af, kan du evt pynte dem med glasur. Vi forsøgte os med en glasur af sukrin melis, kakao og vand. Det var ok, selvom sukrinen har en kraftig bismag, når det er koncentreret på den måde.



5.6.14

Semi-dried tomater

Jeg har netop plantet ud i mit drivhus på altanen, og der har jeg plantet en san marzano-tomat. Dem glæder jeg mig til at lave semi-dried tomater af hele sommeren!

Før jeg når så langt, har jeg her lavet dem med små lækre ikke-hjemmedyrkede cherrytomater. Tomaterne er rigtig lækre i en salat, til et godt stykke kød, eller i en burger med tzatziki. Det er oven i købet rigtig let at lave, selvom det kræver god tid.


Semi-dried tomater
ca. 500 g tomater
hvidløg
olivenolie
sukrin gold
salt
frisk basilikum

Tomaterne skæres i halve og fordeles på en bageplade. Hvidløget presses og blandes i lidt olivenolie, som bruges til at pensle tomaterne, der må gerne komme en smule hvidløg med på hver. Tomaterne drysses med en smule salt og en smule sukrin gold, hvorefter et lille stykke frisk basilikum lægges på hver.

Tomaterne bages nu ved 120 grader. De bages ca. 2½ time, men tag dem ud, når de er så tørrede du ønsker.