Your Nav Bar Here

16.11.14

Grønsagstærte

Dette er endnu et projekt fra før jeg gik LCHF, som er blevet LCHF-iseret. Der skal bruges lidt tid på forberedelse til denne tærte, men den er hele forarbejdet værd, og smagte mindst lige så godt, som med en almindelig tærtebund. Vær dog opmærksom på, at bunden godt kan blive lidt porøs.

Grønsagstærte:
Bund:
100 g smør
50 g affedtet mandelmel
50 g kværnede mandler
1 dl kværnede kerner, jeg brugte 1/2 dl solsikkekerner og 1/2 dl græskarkerner
1 spsk sesamfrø
50 g revet mozzarella
1/4 tsk salt

Fyld:
1 pk bacon i skiver
1 lille broccoli
2 store håndfulde grønne bønner
1 løg
2 store håndfulde frossen spinat
Salt og peber

3 æg 
2,5 dl creme fraiche
50 g revet ost
1/2 tsk salt
Peber
1/2 tsk fiberhusk

Evt feta på toppen

Skær smørret i tern og brug derefter en gaffel eller hænderne til at blande det med mandelmelet og de kværnede nødder og kerner. Det skal blandes helt sammen til en ensartet konsistens, nærmest som parmesanost. Nu tilføjes sesamfrø, mozzarella og salt og det hele æltes grundigt sammen. Det fordeles nu i et smurt tærtefad, prikkes med en gaffel og bages ca. 20 min. ved 160 grader varmluft.

I mellemtiden laves fyldet klar. Broccolien deles i buketter og koges sammen med bønnerne ca. 5 minutter. Løget hakkes og steges klart på en pande. Spinaten tilføjes og steges til det er helt tøet op, hvorefter det krydres let med salt og peber. Baconen klippes i strimler på ca 1 cm. og steges sprøde for sig.

Æg, creme fraiche, ost, salt, peber og fiberhusk piskes sammen.

Når bunden er bagt færdig og fyldet er klar, fordeles først broccoli og bønner i bunden. Efterfølgende fordeles løg og spinatmassen over, derefter baconen og til sidst æggemassen. Det hele bages nu ca. 35-40 min. ved 160 grader, hold øje undervejs, og tag den ud når toppen er let brun.

0 kommentarer:

Send en kommentar