Your Nav Bar Here

18.11.14

Moussaka

Jeg kan godt lide, at gå og tænke lidt over nogle lækre retter jeg har lyst til at eksperimentere med. Her på det sidste, har det været moussakaen. Jeg husker, at have fået det som barn, men det er mange år siden, og så længe den laves uden kartofler, er den jo oplagt LCHF-mad. Her kommer så min version.


Moussaka
2 store auberginer
Salt
Olivenolie

25 g smør
1 stort løg
3 fed hvidløg
500 g hk okse
1 ds hk tomat
1 dl rødvin
1 1/2 tsk spidskommen
1 tsk timian
1 tsk oregano
1/4-1/2 tsk kanel
Salt og peber

3 dl fløde
2 dl revet mozzarella
Muskatnød
Salt

Revet mozzarella

Skær auberginerne i ca. 1/2 cm tykke skiver. Drys dem rundhåndet med salt, og lad dem trække ca. 1/2 time, så noget af væsken trækkes ud. Når de har trukket skylles salten af skiverne, og de duppes grundigt tørre med køkkenrulle. Derefter dryppes de med olivenolie og krydres med peber, hvorefter de får ca. 15 min i ovnen, ved 200 grader varmluft.  

Smørret smeltes i en gryde, hvorefter løg og hvidløg hakkes og steges klart. Kødet tilføjes og brunes. Når det er helt brunet tilføjes resten af ingredienserne, og det får lov at koge uden låg mindst 10 min, så rødvinen kan koge af.

Imens laves ostesovsen. Fløden koges op under omrøring. Osten røres i, og det tages af varmen. Hvis det virker for tykt, kan man tilføje lidt mere fløde. Det smages til med muskatnød og salt.

Når fyldet er færdigt lægges det i lag i et lasagnefad. Start med kød, så aubergineskiver og så sovs. Jeg fik til 2 lag af hver, og sluttede af med revet ost på toppen. Moussakaen får nu ca. 15 min. ved 180 grader varmluft.

Server med en god salat og en klat creme fraiche. Smager også fint koldt i madpakken dagen efter.


0 kommentarer:

Send en kommentar