Your Nav Bar Here

30.5.15

Vietnamesisk glasnudelsalat med marineret oksekød

Jeg har for nylig været på studietur til Berlin, hvor jeg aldrig har været før. Der blev jeg introduceret til det vidunderlige vietnamesiske køkken. De har bl.a. denne dejlige ret, som jeg blev nødt til at prøve at genskabe, da jeg kom hjem. Det var første gang jeg prøvede shiratakinudlerne, men jeg synes faktisk de fungerede ganske udmærket i denne ret, især med saucen over. Jeg synes det er virkelig lækkert med noget lidt anderledes på menuen herhjemme, og denne har masser af smag og dejlig styrke fra ingefær, citrongræs og chili.


Vietnamesisk glasnudelsalat med marineret oksekød
3 pers.
 

Kød:
ca. 300 g flankesteak

4 spsk smagsneutral olie
2 spsk soya
2 tsk fishsauce
2 tsk sukrin gold
1 fed hvidløg
1 spsk finthakket citrongræs
1 spsk finthakket ingefær
1 frisk rød chili

Sauce:
5 spsk fishsauce
2 spsk hvidvinseddike
4 spsk vand
4 spsk sukrin gold
saften af 1 lime
2 fed hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
1 frisk rød chili

Salat:
400 g shiratakinudler (jeg brugte mærket diet noodles)
1 hoved hjertesalat
1/4 rødkål
1/2 agurk
Peanuts
Ristede løg

Først forberedes marinaden til kødet. Hvidløg og chili hakkes helt fint, og alle ingredienserne blandes sammen. Kødet skæres i tynde wokstrimler og gnides nu grundigt ind i marinaden. Lad nu kødet stå på køl i marinaden i mindst ½ time.

Imens laves saucen og salaten gøres klar. Hvidløg og chili hakkes helt fint og blandes med resten af ingredienserne. Saucen sættes nu på køl til det skal serveres. Nudlerne skylles grundigt i en si (obs: de kan lugte rigtig grimt før de bliver skyllet, men de smager ikke rigtig af noget). De puttes nu i kogende vand et par minutter. Salaten skylles grundigt og skæres i en cm brede strimler. Rødkålen skæres i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Agurken skæres i tynde stave af ca. 1/4 x 4 cm.

Når kødet har trukket i marinaden varmes en wok op til høj varme. Kødet lynsteges nu af to omgange. Pas på der ikke kommer for meget marinade med, og at du ikke steger for meget kød på en gang, ellers kommer det hurtigt til at koge i stedet for at stege.

Nu er alle elementer klar, og skal blot samles. Start med nudlerne i bunden af en stor dyb tallerken. Oven på kommer du salat, kål, agurk og kødet. Slut af med at drysse med peanuts og ristede løg (de ristede løg er lidt en smagssag, og noget man skal vænne sig til i denne sammenhæng, men de hører til i den traditionelle vietnamesiske ret). Ved bordet blandes det hele sammen og dryppes med saucen, mængde efter smag. Hvis dine dybe tallerkner (som mine) ikke er så store, kan det hele blandes i en stor skål og så puttes på tallerknen. Gem så evt. peanuts og ristede løg til pynt til sidst.