Your Nav Bar Here

12.4.14

Kanelomelet

Her er endnu en variation over en sød morgenmadsomelet. Det giver en lidt julet fornemmelse med kanelen, men det sur-sødlige fra bærrene spiller rigtig godt op til omeletten.
Kanelomelet:
2 æg
½ dl fløde
1 spsk sukrin gold
1 spsk kokosfibre
½ tsk kardemomme
1 tsk kanel

smør til stegning

Smørret smeltes på en pande. Imens piskes de resterende ingredienser grundigt sammen. Æggemassen hældes nu på panden. Lad det stå på blusset ved lav-middel varme til massen har sat sig. Vend omeletten og giv den et minuts tid på den anden side.

Mens omeletten steger gøres fyldet klar. Her har jeg serveret den med flødeskum og frosne brombær tøet i mikroovn med lidt sukrin gold for at tage det syrlige.

9.4.14

Tunmousse

Det her er en rigtig klassiker fra min barndom. Den er baseret på den oprindelige opskrift fra Karolines kogebøger, men tilpasset så den passer bedre til mine smagsløg. Tunmoussen smager godt og er desuden en god måde at få fedtprocenten op.
Tunmousse:
1 ds tun i vand
75 g smør
1 dl creme fraiche
ca. 2 tsk citronsaft
salt og peber

Tunen findeles i en skål. Smørret skæres i tern og moses i tunen med en gaffel, bliv ved til det er rørt helt ud i tunen. Tilsæt creme fraiche og bland det godt. Tilsæt nu citron og smag til med salt og peber.

Moussen bliver bedst hvis den får lidt tid på køl. Den er dog også lækker nylavet, da jeg sjældent har tålmodighed til at vente :)

7.4.14

Kæmpe LCHF-Whoopie Pie

Da jeg havde lavet kakaoomelet fik jeg idéen til at bruge dem som lagkagebunde. Det prøvede jeg så af til min morfars fødselsdag. Det endte dog med kun at blive to lag, og derfor nærmere en enorm whoopie pie med brombærskum imellem.
 Kæmpe LCHF-Whoopie Pie:
2 kakaoomeletter

2½ dl fløde
½ pose frosne brombær
ca. 3 spsk sukrinmelis
1 l kogt vand


Brombærrene hældes i en si og overhældes med det kogene vand. Bærrene moses i en skål med sukrinmelisen, og det smages til efter smag. Fløden piskes til skum og bærmosen vendes heri.

Kakaoomeletterne skal være kølet helt ned før kagen samles med skummet i midten. Toppen pyntes med sukrinmelis, som strøs gennem en si.