Your Nav Bar Here

17.5.14

Squashkage med kanelfrosting

Squashkagen er en opskrift der har været i min familie så længe jeg kan huske, og det er virkelig(!!) en lækker kage. Så lækker at jeg i påsken ikke kunne modstå "the real deal". Derfor blev jeg nødt til at eksperimentere med en LCHF-version, og den blev ret fantastisk hvis jeg selv skal sige det. Min studiegruppe var prøvekaniner, og de kender selvfølgelig ikke originalen, men der var udelukkende positiv feedback.
Squashkage med kanelfrosting:

Kage:
2 små æg
150 g sukrin gold
75 g smør
200 g squash
175 g kværnede mandler
1/4 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk kanel
½ tsk salt
1 tsk vanillepulver
70 g solsikkekerner

Frosting:
150 g philadelphia
75 g blødt smør
70 g fintmalet sukrin gold (i kaffekværn)
1 tsk vanillepulver
½ tsk kanel

Smelt smørret. Klargør squash, og udhul dem evt. hvis de er store, og riv dem derefter. Pisk æg og sukrin luftigt, og pisk smørret i. Resten af ingredienserne til kagen blandes i, og dejen hældes i en springform med bagepapir i bunden. Kagen bages ved 160 grader i ca. en time. Tjek om kagen er færdig, ved at prikke den med en strikkepind eller lignende.

Lad kagen køle af, og lav frostingen klar imens. Her piskes det hele bare sammen, og frostingen smøres på den (helst helt kolde) afkølede kage.

Fathead pizza

Min evige jagt efter den perfekte LCHF-pizza fortsætter. Dette er absolut en stærk konkurrent på feltet, og den skal helt sikkert laves igen snart. Den kan endda holdes i hånden, som et rigtigt stykke pizza! Til gengæld er det ikke et specielt charmerende navn denne såkaldte "fathead pizza" har..

Fathead pizza (1 pizza)
170 g revet mozzarella
50 g kværnede mandler
40 g sesammel
40 g flødeost
1 æg
hvidløg/urtesalt

Put mozzarella og flødeost i en ovnfast skål og varm i mikroovnen til det er flydende og har en helt blank overflade. Alternativt kan du smelte osten i en gryde ved lav varme, men pas på det ikke brænder på.

Put resten af ingredienserne i osten og bland til dejen er ensartet. Form dejen til en kugle og læg den midt på et stykke bagepapir. Tryk den lidt flad, læg et andet stykke bagepapir over og rul dejen ud. Den passer ca. til en "almindelig størrelse pizza". Prik dejen med en gaffel og bag den ca. 10-15 min. ved 160 grader.

Put det fyld på du ønsker, jeg har brugt tomatpuré, revet mozzarella, pepperoni, cocktailpølser, peberfrugt og oregano. Pizzaen bages nu ca. 10 min. eller til osten er gylden. Velbekomme!

9.5.14

Regnbueis

Min kæreste og jeg er ret glade for is. Derfor kan det godt gå hen og blive en lang sommer, hvis vi slet ikke skal have det. Så er det jo heldigt, at det faktisk er ret let at lave is på LCHF-manér. Jeg lod mig inspirere af madbandittens grundopskrift på is, og valgte så at lave regnbueis, så jeg kunne prøve lidt forskellige varianter af. De blev alle super vellykkede, og kommer bestemt på menuen igen en anden gang. De kræver i øvrigt ikke ismaskine, bare en fryser.

Regnbueis:

6 pasteuriserede æggeblommer
½ stang vanille
6 spsk sukrin gold
½ liter økofløde
En bakke friske hindbær
1 spsk kakao

Pisk æggeblommer, sukrin og vanille til de bliver luftige. Pisk fløden i en anden skål, til den lige akkurat sætter sig, men ikke bliver for fast. Vend nu æggemassen forsigtigt i fløden. Denne grundmasse af is kan så smagssættes efter lyst, men jeg valgte at lade én tredjedel forblive vanilleis, én tredjedel blev tilsat en bakke moste hindbær og den sidste tredjedel tilsatte jeg 1 spsk kakaopulver. 

Hæld isen i lufttætte bøtter og put dem i fryseren. Vi spiste isen ca. 4 timer efter den blev lavet, og det var helt perfekt. Her var isen god og fast, men ikke hård og krystalliseret, som den kan blive når den står længere. Det er også en god idé at røre i isen et par gange undervejs, så undgår du også krystalliseringen.

6.5.14

Frikadeller med pandegrønt

Her er endnu en klassiker til repertoiret. De smager super godt, og udover kødet skal der faktisk kun basisingredienser i, som vi altid har på lager. Så det er let og lækker aftensmad :)

Frikadeller:
500 g hakket svinekød
1 tsk salt
peber
1 æg
1 revet løg
½ dl fløde

Smør til stegning

Farsen blandes og hviler derefter ca. 10 min. på køl. Rigeligt smør smeltes på panden, mens frikadellerne formes med en ske. Steg dem ved middel varme ca. 5 minutter på hver side. Tjek naturligvis at de er gennemstegte før servering :)

Pandegrønt:
½ broccoli
½ peberfrugt
300 g frosne bønner
smør

Broccolien deles i små buketter og peberfrugten skæres i tern. Smørret smeltes på panden, og grønsagerne tilføjes. Steger nu ved middel varme til bønnerne er tøet og broccolibuketterne har fået lidt farve. Server evt. med en god pesto.

4.5.14

Tærte med skinke eller tun

 Jeg har længe gerne villet prøve at lave en LCHF-tærte, men nu blev det endelig til noget! Kæresten er ikke fan af tun, så portionen blev delt i tre, hvor en tredjedel blev med tun, og to tredjedele med skinke. Det kan jo varieres som man har lyst :)

Tærte:
Bund:
100 g smør
50 g kværnede mandler
50 g affedtet mandelmel
1 dl kværnede solsikkekerner
1 tsk fiberhusk
50 g revet ost
1/4 tsk salt

Fyld:
150 g tun eller skinke
1½ dl creme fraiche
1 tsk tørret basilikum
½ tsk salt
peber
2 æg
10 små forårsløg i tynde skiver
50 g revet ost
½ tsk fiberhusk

De kværnede mandler og kerner og det affedtede mandelmel blandes i en skål. Smørret skæres i tern og smuldres heri, til det er helt nuldret ud. Fiberhusk, ost og salt tilføjes og det hele blandes grundigt sammen. Fordeles i et tærtefad, også lidt op ad siderne. Prikkes med en gaffel, og bages i ca. 20 min. ved 160 grader.

Fyldet blandes i en skål og hældes i den forbagte tærtebund. Tærten sættes nu tilbage i ovnen i ca. 45 min., eller til den er lidt gylden på toppen.


 


3.5.14

Koldskål med jordbærskum

Så nærmer sommeren sig så småt, og til sommer hører koldskål. Her er mit bud på en lækker én af slagsen. Jeg har valgt at undlade kammerjunker og i stedet har jeg lavet en lækker jordbærskum og serveret med lidt blåbær :)

Koldskål:

1 l kærnemælk
1/4 l fløde
1 vanillestang
1½ dl sukrin melis

Lidt kærnemælk blandes med vanille og sukrin. Fløden piskes til en luftig skum. Kærnemælken med vanille og sukrin blandes med resten af kærnemælken og flødeskummet vendes forsigtigt i. Smag tilalt efter hvor sød en tand du har :)

ca. 300 g friske jordbær
ca. 3 spsk sukrin gold
½ vanillestang
1/4 l fløde

Jordbærrene moses med en gaffel og blandes med sukrin og vanille. Fløden piskes og vendes med bærmosen. Smag til, og server med friske bær til koldskålen.