Your Nav Bar Here

18.12.14

LCHF-Panna cotta

Nam! Det her er virkelig en velsmagende dessert, og så er den oven i købet meget hurtig at lave - den kræver dog desværre lige noget ventetid, før den er klar til at spise. Nyd i godt selskab, eller en hyggelig fredag aften foran fjernsynet.

LCHF-Panna cotta
2 portioner

Panna cotta:
3 dl fløde
1½ spsk sukrin gold
1/4 tsk vanillepulver
2 blade husblas

Hindbærsovs:
100 g frosne hindbær
1/2 dl vand
1 spsk sukrin gold

2 blade husblas lægges i blød i koldt vand. Fløden koges op med vanillen. Når den bobler tilsættes sukrinen, og det tages af varmen. Husblassen knuges nu fri af vand og smeltes i fløden. Hældes på to glas og sættes mindst 2 timer på køl.

De kan sagtens serveres som de er, evt. med lidt bær. De er dog ekstra lækre serveret med en hindbærsovs.

Hindbær, vand og sukrin koges op i en gryde, og får lov at koge et lille minuts tid. Derefter sies det evt. for kerner, før det hældes over panna cottaerne. Det skal bare hældes over umiddelbart før servering, så husblassen er stivnet.

16.12.14

Squash-tilbehør

Det her er en virkelig lækker og cremet ret, men alligevel sprængfuld af grønsager. Som udgangspunkt fungerer den lækkert som tilbehør, fx til et saftigt stykke kylling. Den kan dog også fungere som vegetarisk ret for sig. 

Squash-tilbehør
1 stor squash
Olivenolie
Salt og peber

1 lille løg
1 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
1/4 tsk cayennepeber
1/2 tsk basilikum
1/4 tsk sukrin gold
Salt og peber

1 stor klump frisk mozzarella eller et par håndfulde revet.
1 lille håndfuld revet parmesan

Squashen skæres i skiver på langs, ca. ½ cm tykke. Disse smøres med olivenolie, drysses med salt og peber og bages 10 min. ved 180 grader varmluft

Løg og hvidløg hakkes, og klares derefter i olie. Tomater, sukrin gold og krydderier tilføjes og det hele koges op. Lad det koge ca. 5 min.

Det hele lægges nu i lag i et lille fad. start med lidt tomatsovs, derefter squash, så tomat, så mozzarella, etc. Top af med lidt revet parmesan og giv det 15 min i ovnen.

Server som det er, eller som tilbehør, fx til kylling.

14.12.14

Kyllingerulle med spinatsalat

Hvis det skal være lidt mere lækkert, hvad end det er en helt almindelig hverdag, eller en dag med gæster, er det her et rigtig godt bud. Du kan bruge lige hvad du har lyst til af variationer på pesto, krydderurter, ost etc. i kyllingerullen, alt efter hvad du lige har, eller har lyst til.

Kyllingerulle med spinatsalat
2 pers.

Spinatsalat med bagte tomater:
1 lille bakke frisk spinat
150 g friske tomater
Olivenolie
Oregano
Salt
Sukrin gold
1 peberfrugt
Fetatern

Kylling:
2 kyllingebryster
2 spsk philadelphia
Grøn pesto
En håndfuld frisk spinat
1 pakke frisk mozzarella
1 pakke parmaskinke

De friske tomater skæres over i halve og fordeles på en bageplade med bagepapir. Peberfrugten skæres i tern og fordeles ligeledes. Det hele dryppes nu med olivenolie og tomaterne drysses med oregano, salt og sukrin gold. Det bages nu ved 150 grader ca. ½ time. Hold øje undervejs, det skal ikke blive brændt!

Kyllingebrysterne skæres igennem på langs, så de kan foldes ud. Skær dem ikke helt over. Når de er foldet ud bankes de helt flade. De smøres nu med philadelphia og pesto. Herpå fordeles spinatbladene og helt tynde skiver mozzarella. Rullerne rulles nu helt stramt og omvikles med parmaskinken. Kyllingen bages nu ca. 20 min. ved 180 grader varmluft.

Når tomat og peberfrugt er kølet lidt ned blandes det med den friske spinat og fetaternene, og når kyllingen er færdig, er det klar til servering.

13.12.14

Klar suppe med kødboller og kylling

I dette kolde vintervejr, har man nogle gange bare brug for en god suppe. Denne her er rigtig dejlig at varme sig på, og så er det bare ret lækkert med hjemmelavede kødboller. 
 
Klar suppe med kødboller og kylling
6 pers.

Kødboller:
500 g hakket svin
1 revet løg
½ dl fløde
1 æg
1 tsk salt
Peber

Suppe:
200 g kyllingekød (gerne fra lår, evt. bare færdigkogt fra frost)
2 porrer
1 broccolistok
3 liter vand
5 bouillontern (jeg brugte 4 høns og 1 okse)

Kødfarsen røres sammen og trækker ca. 10 min.

Porrerne skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Broccolistokken skæres i tern. Grønsagerne lægges nu i bunden af en gryde, med ca. 1 liter vand, som bringes i kog. Hvis kyllingen er rå skæres den i tern og puttes i gryden. Hvis den er frossen tilføjes den bare som den er. I mellemtiden koges 2 liter vand i en elkedel, og disse tilføjes når det første koger. Nu tilføjes bouillonternene.

Farsen formes til små kødboller med en teske (form dem så små som muligt), og puttes i suppen. Det hele skal koge ca. 5 min., før det serveres.

9.12.14

Hverdagsmad: aften

Her er endnu et par løse opskrifter, denne gang med aftensmad. Det er opskrifter, som enten er for simple til en opskrift, jeg ikke har en præcis opskrift, eller jeg primært går efter en anden bloggers opskrift, men er rigtig glad for retten, og derfor vil dele den videre med jer. Det er opskrifter jeg bruger meget i min hverdag, hvor det ofte gerne må være let, men stadig lækkert.


Burger uden brød
Jeg savner ikke brød til min burger, jeg synes den er vildt lækker sådan her!
Jeg steger bacon på panden, ogefterfølgende bøfferne i baconfedtet. Over bøffen smeltes en skive havarti. Bøffen toppes nu med ketchup (sukkerfri fra Lidl), remoulade, agurk, avocado, iceberg og selvfølgelig baconen! Det er selvfølgelig ikke striks at spise remoulade og ketchup, men i så små mængder betyder det ikke noget for mig.


Xenias pølsemix
Dette er blevet min absolutte go-to ret, når jeg ikke lige ved hvad jeg skal lave. Det er så let, relativt billigt, og så smager det så fandens godt. Opskriften har jeg herfra. Jeg serverer dog med min lækre thousand island-dressing, og bruger dette krydderi, i stedet for løgpulver:


Pølsemix
1 ps frosne bønner (750 g)
1 spsk kokosolie uden smag
1 spsk hvidløg/urter-grillkrydderi
1 spsk paprika
salt
4 pølser

De frosne bønner fordeles på en bageplade med bagepapir. De bages nu ved 150 grader varmluft. Du kan sagtens sætte dem ind fra kold ovn, så tør de bare med på forvarmen.

Når bønnerne har fået 15 min., vendes de med olie, hvidløg/urte-krydderi, paprika og salt.
De får nu 20 min. mere i ovnen. Nu skal de gerne være lidt brune i kanterne.
Skær pølserne i skiver på ca. 1 cm og vend dem med bønnerne. Giv det nu de sidste 10-15 min. i ovnen, til pølserne er stegte, og bønnerne er let sprøde.

Server med thousand island-dressing og enjoy :)


Ruskomsnusk
Let at lave, og dejligt snasket gryderet med tre slags gris. Opskriften er lidt på slum, da jeg som regel laver den med det jeg lige har.

1 løg
1 rød peberfrugt
1 pakke bacontern
½ pakke skinkestrimler
½ pakke cocktailpølser
3 spsk tomatpuré
½ ds hakkede tomater
2 dl fløde
1 spsk paprika

Løget hakkes og peberfrugten skæres i tern. Dette steges nu med baconternene. Når løget er klaret tilføjes skinkestrimler og cocktailpølser og det hele får lov til at stege lidt. Nu tilføjes tomat, fløde og paprika og det hele får lov at småsimre i hvert fald et kvarter til en halv time, til peberfrugten er kogt let ud. Tilføj ikke salt før du har smagt på det! Baconen gør nemlig retten ret salt. Server gerne med grønt, fx blomkålsris, revet squash eller fintsnittet spidskål.



Kyllingelår
Kyllingelårene krydres med rigeligt salt og peber, og evt. andre krydderier, hvorefter de får 45 min i ovnen ved 180 grader varmluft.