Your Nav Bar Here

13.12.14

Klar suppe med kødboller og kylling

I dette kolde vintervejr, har man nogle gange bare brug for en god suppe. Denne her er rigtig dejlig at varme sig på, og så er det bare ret lækkert med hjemmelavede kødboller. 
 
Klar suppe med kødboller og kylling
6 pers.

Kødboller:
500 g hakket svin
1 revet løg
½ dl fløde
1 æg
1 tsk salt
Peber

Suppe:
200 g kyllingekød (gerne fra lår, evt. bare færdigkogt fra frost)
2 porrer
1 broccolistok
3 liter vand
5 bouillontern (jeg brugte 4 høns og 1 okse)

Kødfarsen røres sammen og trækker ca. 10 min.

Porrerne skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Broccolistokken skæres i tern. Grønsagerne lægges nu i bunden af en gryde, med ca. 1 liter vand, som bringes i kog. Hvis kyllingen er rå skæres den i tern og puttes i gryden. Hvis den er frossen tilføjes den bare som den er. I mellemtiden koges 2 liter vand i en elkedel, og disse tilføjes når det første koger. Nu tilføjes bouillonternene.

Farsen formes til små kødboller med en teske (form dem så små som muligt), og puttes i suppen. Det hele skal koge ca. 5 min., før det serveres.

0 kommentarer:

Send en kommentar