Your Nav Bar Here

31.8.14

Quesedillas

Dette er helt klart en ret på min liste over livretter. Selvom jeg ikke længere laver den fuld af bønner og i hvedetortillas, er den bare SÅ god. Server gerne en hyggelig søndag aften, der gør den sig helt perfekt.


Quesedillas:
2 stk

Tortillas:
80 g mandelmel
5 spsk fiberhusk
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg
1½ dl kogende vand

Fyld (mexikød): 

500 g hakket oksekød
1 løg
1 frisk chili
½ peberfrugt
2 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1/4 tsk cayennepeber
1/4 tsk peber
½ tsk salt
1 spsk tomatpuré
½ dl fløde
koldpresset rapsolie til stegning

ca. 150 g revet ost

Pisk æg, mandelmel, fiberhusk, bagepulver og salt sammen. Tilsæt det kogende vand og pisk det grundigt sammen, så dejen bliver elastisk.

Del dejen i 4 stykker, og tril dem til kugler. Rul dem ud til runde tortillas mellem to stykker bagepapir. Bag dem nu på en varm pande uden fedtstof. Når de er let gyldne på den første side, vendes de til den anden. Læg dem til side, mens fyldet laves.

Løg, chili og peberfrugt hakkes og steges i olien et par minutter. Kødet tilføjes og brunes. Når det er brunet tilføjes resten af ingredienserne og det hele får lov at simre på lavt blus et kvarters tid.

Når fyldet er klar lægges en tortilla på en tør pande, ved middel varme. På tortillaen lægges nu revet ost næsten helt ud til kanten. Ovenpå osten lægges fyldet, derefter endnu et lag ost og endnu en tortilla. Den anden tortilla presses lidt ned, så fyldet sidder godt sammen.

Quesedillaen får nu ganske kort tid på varmen, så tortillaen bliver lidt mere gylden og osten smelter. Den vendes nu hurtigt med en palet, så fyldet ikke falder ud. Quesedillaen får nu også til tortillaen er gylden og osten smeltet på denne side. Det samme gøres nu med de to andre tortillas, og når de er klar serveres de med salat, guacemole, creme fraiche og salsa.

0 kommentarer:

Send en kommentar