Your Nav Bar Here

24.1.15

LCHF-Pasta med pesto

Denne opskrift har floreret på én af de mange LCHF-grupper på facebook. Så det skulle naturligvis også prøves af! Jeg synes faktisk det var overraskende lækkert, og så havde jeg noget min dejlige pesto kunne hænge fast ved - pastaen er nemlig ret smagsneutral, så smagen kommer først af det du serverer den med.


Pasta
1 portion
 
115 g revet mozzarella
1 æggeblomme

Smelt osten i mikroovnen ca. 1½ minut. Lad det køle kort af, før æggeblommen vendes godt i. Rul det tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Det skæres nu i passende strimler, ca. 1 cm brede. Det lægges nu til tørre i køleskab mindst 2 timer.

Før servering koges det et minut, og overhældes derefter med koldt vand. Det gør, at det ikke klumper sammen. Hvis du vil bruge det til noget varmt kan det evt. kort varmes op igen, eller bare varmes af sovsen du putter på.


Pesto
ca. 1½ dl


1 bøtte basilikum
40 g parmesan
40 g pinjekerner
3/4 dl olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt

Det hele blendes ganske simpelt. Serveres med det samme eller gemmes i tætsluttende bøtte, med olivenolie hældt over toppen, det forlænger holdbarheden.

0 kommentarer:

Send en kommentar