Your Nav Bar Here

11.1.15

Nytårsforret

Vi holdt et stille og roligt, hyggeligt nytår med et vennepar. Så vi havde sørget for super lækker mad. Forretten var denne succesoplevelse; lakseroulade med spinat. Til hovedret fik vi roastbeef, ligesom sidste år, min gode rødvinssovs, hasselbachkartofler (til de andre), og bønner rullet i bacon. Til dessert fik vi verdens bedste cheesecake, som altid er et hit, og som en ekstra bonus var der ekstra til 1. januar!
Lakseroulade med spinat:
4 pers til forret

300 g frossen spinat
3 æg, delt i blommer og hvider
½ dl fløde
100 g flødeost
2 spsk creme fraiche
½ citron
salt og peber
200 g røget laks
frisk dild

Til servering:
blandet salat
rejer
dilddressing rørt af creme fraiche, dild, salt og peber

Spinaten tages ud og drypper af i en si. Når den er helt tøet hakkes den evt. i lidt mindre stykker, og blandes så med æggeblommer, fløde, salt og peber.

Æggehviderne piskes i en skål for sig, og vendes så i spinatblandingen. Det bredes nu ud på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ca. et kvarter ved 200 grader. Når den er bagt færdig, er den let gylden. Vend den nu ud på hovedet på en ren overflade og lad den køle af.

I mellemtiden laves fyldet. Bland flødeost, creme fraiche, citron, salt og peber. Det fordeles nu på hele bunden. Fordel laksen på hele bunden, bortset fra et par cm hvor den skal lukkes. Fordel nu dilden jævnt, og rul det sammen så tæt som muligt, uden det knækker. Pak nu rullen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i hvert fald en times tid.

Skær nu rullen ud i ca. 2 cm. tykke skiver og anret på blandet salat. Put lidt rejer på toppen, og læg klatter af dressingen omkring.

Tip: vi havde én til middag, som ikke bryder sig om fisk. Derfor havde jeg lavet en fjerdedel, som jeg kun smurte med flødeost, og fyldte med skiver af en lækker skinke. Det fungerede også rigtig godt!

0 kommentarer:

Send en kommentar