Your Nav Bar Here

20.2.14

Fastelavnsboller LCHF-style

Jeg har måttet eksperimentere lidt, for at få et resultat der minder om en lækker luftig fastelavnsbolle. Mange af de opskrifter jeg har fundet har indeholdt mandelmel eller kokosfibre, hvilket gør bollen ret bastant. Derfor besluttede jeg mig for at gå mere i retning af oopsies. Jeg har ladt mig inspirere af denne opskrift, men som sædvanlig lavet en del ændringer, så de blev helt perfekte!
Fastelavnsboller a la oopsies:
4 stk

3 æg
110 g philadelphia
3 spsk sukrin gold
1½ tsk bagepulver
1 spsk fiberhusk

Tænd for ovnen på 130 grader varmluft og gør en bageplade klar med bagepapir.
Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål, vær forsigtig, så der ikke kommer blomme med ved hviderne! Pisk nu æggehviderne så stive, at du kan vende skålen på hovedet uden de løber ud.

I den anden skål piskes flødeosten ud i æggeblommerne til alle klumper er væk, pisk sukrin og bagepulver i, og til sidst fiberhusk. Når fiberhusken er i, skal der arbejdes hurtigt før dejen bliver tyk. Bland nu forsigtigt (men hurtigt) de stive æggehvider i æggeblommerne og vend dem rundt til dejen lige netop er blandet.
Fordel dejen i klatter på bagepladen og gør dem runde med en ske. Jeg fik 9 stk af denne portion.
Bag klatterne i ca. 25-30 minutter. De skal blive en smule gyldne, men de skal ud inden de begynder at blive sprøde.

Når de er kølet af kan de fyldes efter smag. Denne er fyldt med en lemon curd som herunder, vanilleflødeskum (2 dl fløde, 2 spsk sukrinmelis og et drys vanille) og chokolade på toppen, men jeg lavede også nogle med chokomousse, friske jordbær, flødeskum og sukrinmelis strøet på toppen. Begge udgaver var super lækre.


Lemon curd (inspiration fundet her)
ca. 3 dl

Skal og saft af 2 økologiske citroner,
2 æg
2 æggeblommer
3 spsk sukrin gold
100 gram blødt usaltet smør

Pisk æg, blommer, sukrin og citron sammen i en gryde og varm det langsomt op til en svag simren. Det er vigtigt at det ikke er for hård varme, da hviderne fra æggene så koger til hvide klumper. Lad det simre under omrøring til cremen tykner.
Derefter skrues der helt ned for varmen og smørret skæres i tern og røres i. Hæld curden på glas og opbevar den på køl.

0 kommentarer:

Send en kommentar