Your Nav Bar Here

18.1.14

Kerneboller

Jeg er egentlig stoppet med at forsøge mig med LCHF-boller fordi jeg ikke synes det bliver rigtig godt. Jeg synes altid de bliver lidt for kompakte. Men så faldt jeg over denne opskrift, og så blev jeg nødt til at give det endnu et forsøg! Det har jeg ikke fortrudt, for de blev virkeligt lækre og luftige :) Jeg har dog ændret lidt i opskriften så det passer med de ingredienser jeg havde, og så har jeg udeladt kokosmel, da det ikke helt passede mine smagsløg.
Kerneboller
8 stk

50 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
25 g græskarkerner
25 g fiberhusk
25 g kokosfiber
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,5 spsk sukrin gold
3 æg
125 g creme fraiche
1 dl vand
1/2 lime
50 g smeltet smør

æg til pensling

Sesamfrø, solsikke- og græskarkerner køres til mel i en minihakker. Efterfølgende blandes de i en skål med fiberhusk, kokosfiber, bagepulver, salt og sukrin. I en anden skål blandes de våde ting; æg, creme fraiche, vand, lime og det smeltede smør. De våde ting blandes nu grundigt med de tørre. Lad dejen hvile 5-10 min., så den samler sig lidt. Den skal stadig være fugtig.  Sæt ovnen på 160 grader varmluft.

Når dejen har hvilet formes den til 8 boller. De kan ikke rigtig trilles, men formes direkte på pladen. Bollerne pensles med æg, og bages ca. ½ time. Hold øje med dem undervejs, så ikke de får for meget.

Server med tandsmør og ost :)

1 kommentarer:

Jette Daugaard Christensen sagde ...

Er glad for at se, du har fundet frem til min opskrift på mine weekendboller. Det er også en opskrift, der er super populær på min side :-)

Send en kommentar