Your Nav Bar Here

6.1.14

Mørbradbøffer i fad

Jeg tror det her er min livret! Min mormor har hvert år til julefrokost d. 26. december lavet mørbradbøffer i fad, med en god brun sovs over. I år var jeg desværre ikke med til den julefrokost, men så var det jo heldigt at jeg på et tidspunkt har fået opskriften på denne herlighed af min skønne mormor. Jeg har tilpasset den til LCHF, så der ikke indgår mel og kulør, så nu er den helt optimal LCHF-kost og umådeligt lækker. For min skyld kan den sagtens serveres uden tilbehør, men ellers er de grønne bønner her et udmærket bud.

Mørbradbøffer i fad
til 2 pers.

1 svinemørbrad
3 løg
1/4 l fløde
smør
salt og peber

Løgene skæres ud i ringe, og brunes i rigeligt smør på en pande. Imens renses mørbraden for sener og skæres i bøffer af ca. et par centimeters tykkelse. Bøfferne bankes og drysses med salt og peber. Når løgene er brunede hældes de over i et ildfast fad, som holdes varmt i ovnen ved ca. 100 grader (kan også fint komme med i ovnen ved fx 200 grader med tilbehøret uden jeg synes det tager skade af det). Bøfferne steges nu ved god varme og igen med masser af smør, ca. 3-4 min. på hver side. Hvis de er meget tynde skal de have endnu mindre, så hold øje med dem undervejs. Når bøfferne er færdigstegte lægges de i fadet med løgene i ovnen. 

Sovsen laves med det smør man har stegt i (put evt. lidt mere i, så bunden af panden ca. er dækket). Når det er godt varmt hældes fløden på, og den koges ind under omrøring. Pas på det ikke brænder på. Sovsen smages til med salt og peber og hældes derefter over fadet med løg og bøffer, og det hele vendes godt rundt.

Server evt. med grønne bønner og bacon i ovnen. Velbekomme!

0 kommentarer:

Send en kommentar