Your Nav Bar Here

5.1.14

LCHF-Chokoladekage med hindbærcoulis

Kæresten havde fødselsdag her i december, så der bagte jeg denne lækre chokoladekage. Den er meget kraftig og lækker, så jeg serverede den med lidt let flødeskum og en hindbærcoulis. Jeg har lavet kagen før, men føler ikke jeg kan tage credit for opskriften, da jeg har fundet den her. Den er dog så lækker, at jeg bliver nødt til at dele den med jer! Jeg har blot ændret lidt efter min smag, så jeg har brugt lidt mere sødning og fintmalede mandler.

LCHF-Chokoladekage
200 g mørk chokolade min. 70%
250 g smør
6 æg
1 1/4 dl piskefløde
1,5 dl sukrin gold
3 spsk fintmalede mandler
1 tsk vanillepulver
evt. 100g hakket mandler eller andre nødder

100 g mørk chokolade
frystørret hindbær


Æg, sukrin gold og vanille piskes luftigt, mens smør og chokolade smeltes over vandbad.


Når smør og chokolade er smeltet blandes fløden og de fintmalede mandler i og blandingen hældes i æggene og det hele piskes sammen. Dejen hældes i en springform med bagepapir i bunden, og siderne smøres med lidt smør.


Kagen skal have ca. 15-18 min. i ovnen ved 225 grader. Kagen er klart bedst afkølet, og endda allerbedst dagen efter den er lavet! Når kagen er kølet kan den evt. pyntes med smeltet mørk chokolade og frysetørret hindbær.

Hindbærcoulis
1 pose frosne hindbær
ca. 3 spsk sukrin gold 

Hindbærrene hældes i en gryde med sukrin gold og lidt vand. Det hele varmes op, og hindbærrene moses. Når det har været oppe at koge smages det evt. til med mere sukrin, og serveres varmt eller koldt med flødeskum til chokoladekagen.

0 kommentarer:

Send en kommentar