Your Nav Bar Here

20.1.14

Pulled pork med hjemmelavet barbequesovs

For nyligt lavede jeg pulled pork for første gang. Den jeg lavede der var dog købt marineret, og nu har jeg forsøgt mig igen med en hjemmelavet barbequesovs. Det blev super lækkert! Jeg serverede det, som sidst, med grøn salat og hjemmelavet thousand island-dressing.



Barbequesovs

1 løg
2 fed hvidløg
Koldpresset rapsolie ca. 2 spsk
2 tsk røget paprika
1 spsk almindelig paprika
1,5 spsk sukrin gold
Salt og peber

1 ds. hakkede tomater
1 spsk tomatpuré
Saft af 1/2 lime
Sriracha eller anden chilisovs

Løget hakkes, hvidløget presses. Løg, hvidløg, krydderier og sukrin steges i olien til løgene er klare. Tomater, tomatpuré og limesaft hældes i og det hele småsimrer ca. 20-30 min. uden låg. Herefter blendes sovsen med en stavblender og smages til med chilisovs og evt. flere krydderier efter smag. Det er vigtigt at du først blender til sidst, og ikke undervejs, da det ellers sprøjter helt vildt hvis det koger videre.


Pulled pork
ca. 1 kg nakkefilet
ca. ½ portion hjemmelavet barbequesovs

Gå i gang aftenen før. Her renses nakkefileten for de værste sener og smøres derefter med barbequesovsen. Nakkefileten lægges i en frysepose og der hældes evt. lidt mere barbequesovs ved. Bind knude på posen og lad den ligge på køl natten over.

Om morgenen lægges nakkefileten i et ildfast fad og sættes i ovnen ved 110 grader i 8-10 timer. Hvis fileten er større skal du beregne endnu længere tid.

Jeg valgte som sagt at servere med grøn salat og hjemmelavet thousand island-dressing, som du finder opskriften på her.

0 kommentarer:

Send en kommentar