Your Nav Bar Here

2.12.13

Fyldte chokolader

Jeg har endnu ikke begivet mig ud i et forsøg med at temperere chokolade. Jeg har til gengæld eksperimenteret lidt med fyld til chokolader, så jeg kan have lidt godter med til juletid, som jeg selv kan spise. Her er opskriften på chokolader med en lækker chokoladeganache, som kan varieres efter lyst, fx med mint- eller appelsinchokolade.
Fyldte chokolader med ganache
ca. til en form (helst i blød plast)

Skal:
200 g mørk chokolade min 70%

Ganachefyld:
50 g mørk chokolade min 70% (evt. med smag)
1½ tsk sukrin+
½ dl fløde
5 g smør

Fordi jeg ikke har mestret tempereringen endnu, benytter jeg en form i blød plast, da det kan være svært at få chokoladerne ud af en form i hård plast, hvis ikke chokoladen er tempereret (jeg taler af erfaring!).

100 g chokolade smeltes over vandbad. Formen fyldes helt op med chokoladen, og bankes derefter et par gange let ned i bordet, for at slå luftbobler ud. Lad chokoladen blive i et øjeblik, og hæld det derefter tilbage i skålen. Hav lidt tålmodighed, og lad så meget som muligt flyde tilbage, så du får et tyndt lag chokolade. Brug en paletkniv til at skrabe det overskydende chokolade af toppen., så du får lige kanter på de enkelte stykker. Sæt formen i køleskabet ca. et kvarter, til chokoen er størknet.

I mellemtiden laves ganachen. Smør, chokolade og sukrin+ smeltes over vandbad. Fløden røres i, og der røres rundt til konsistensen er blød og lækker.

Når chokoladen i formen er størknet, fyldes den med ganachen. Sørg så vidt muligt for kun at hælde direkte i de enkelte stykker, så ikke det kommer ud over kanten på skallerne. Lad ca. en millimeter luft være, til bunden. Sæt tilbage i køleskabet og lad det størkne. Konsistensen kan være lidt forskellig alt efter chokoladetype, men den burde i hvert fald være rigeligt størknet efter en hal til en hel time. Kig til den undervejs.

Når fyldet er nogenlunde fast smeltes de næste 100 g chokolade over vandbad og hældes i formen. Skrab grundigt med paletkniven denne gang, så ikke der sidder overskydende chokolade fast på kanterne. Lad det stå i køleskabet minimum en halv time før du tager en smagsprøve ud. Lad det optimalt stå til næste dag, før de tages helt ud af formen og gemmes i en lufttæt boks på køl.

Ganachen bliver rigtig dejligt fløjlsblød og jeg savnede slet ikke købe-chokolader. Disse er dog ikke strikse LCHF, men hvis man benytter sukkerfri chokolade kan man selvfølgelig gøre det mere strikst. Det gør jeg dog ikke selv, da jeg synes det er vigtigt at have nogle små glæder, der ikke kræver alt for meget indkøbsarbejde :)

0 kommentarer:

Send en kommentar