Your Nav Bar Here

8.12.13

Kakaomarcipan

Jeg er her på det sidste begyndt at eksperimentere med forskellige julegodter, så jeg er beredt til diverse julearrangementer her i december. Til denne kakaomarcipan har jeg hentet inspiration her.

Kakaomarcipan
150 g smuttede mandler

3 spsk. sukrin (evt. sukrin melis, hvis man vil undgå "knas")
2 spsk. kakao
½ tsk mandelessens
1 æggehvide
150 g chokolade (min 70%)

evt. pynt, fx frysetørrede hindbær

Mandlerne kører i en minihakker et par minutter, til de er så fintmalede som muligt. Mandlerne og resten af ingredienserne hældes over i en skål, hvor massen æltes sammen og samles i en kugle.
Marcipanen sættes på køl ca. en halv time, og formes derefter til kugler.

Chokoladen smeltes over vandbad, og kuglerne trilles heri (brug fx en pølsetang til hurtigt at vende dem, og fiske dem op igen). Placer kuglerne på et fad beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm, så er de lette at få af igen. Hvis du vil pynte dem, gøres dette mens chokoladen fortsat er våd, her har jeg brugt frysetørrede hindbær.

Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet, og del med venner og familie, eller spis dem alle selv :)

0 kommentarer:

Send en kommentar