Your Nav Bar Here

14.12.13

Meatza

Meatza er en sammentrækning af meat og pizza, altså en kødpizza. Meatzaen blev en del af vores liv længe før LCHF blev introduceret, og den er fortsat en favorit herhjemme, som jo heldigvis passer fint ind i vores nye madvaner. Meatzaens fyld kan selvfølgelig varieres som man ønsker, men pga. kødbunden holder jeg mig som regel fra også at putte kødfyld på.


Meatza
4 stk (jeg plejer selv at spise én, kæresten spiser to)

Bunde:
4-500 g hakket kalv/flæsk
1 lille revet løg
1 fed presset hvidløg
1 æg
½ dl revet parmesan

Fyld:
1 ds. tomatpuré (eller tomatsovs)
ca. 200 g. revet ost
1 peberfrugt
1 håndfuld tomater
pesto
tørret oregano

Tænd ovnen på 180° varmluft. Farsen røres sammen i en skål og fordeles i fire portioner. Hver portion lægges på bagepapir og trykkes flad med fingrene. Det skal bare lige hænge sammen, de behøver ikke at være ret tykke. Bageplader er selvfølgelig forskellige i størrelsen, men på vores kan der godt være to på en plade. Hvis den ene er helt ned i venstre hjørne, og den anden er helt oppe i højre hjørne, så mødes de næsten på midten. Når de er trykket ud på pladerne bages de i 10 min.

Imens gøres fyldet klar og skæres ud. Når bundene er bagt kan der godt være noget væske ved, som kan duppes væk med køkkenrulle. Bundene smøres nu med tomatpuré, og ost og resten af fyldet fordeles over dem. De bages nu ca. 8-10 min, eller til osten er gylden.

Nydes evt. med salat og creme fraiche som tilbehør.

0 kommentarer:

Send en kommentar